Kategorier
blåfredag Uncategorized

Magisk jazz ved blå elv

IMG_8010
I VERDENSKLASSE: Trioen (f.v.) Carsten Dahl,  Margrete Grarup og Mads Vinding gjestet sesongens siste Blåfredag i Ælvespeilet i Porsgrunn. (Foto: Kai Hansen) 

Tre svært dyktige, danske musikere rundet av tredje sesong Blåfredag i Ælvespeilet i Porsgrunn sist fredag. I et samarbeid med Litteraturgarasjen har publikum blitt nærmere kjent med en rekke dyktige musikere, både lokale og internasjonale. Fredag var intet unntak. Da fikk publikum servert musikk i verdensklasse takket være Mads Vinding, Margrete Grarup og Carsten Dahl.

I kulturhusets foaje og med elva som nærmeste nabo, har Blåfredagene forsøkt å skape stemningsfulle hvileskjær på tampen av uka. Litteraturgarasjens Per Erik Buchanan Andersen og Astrid Borchgrevink Lund har bidratt som vertskap med poesi og intervju og publikum har fått nærmere bekjentskap med blant annet Spelemannsprisvinner Darling West, Stig Ulv, Grenseland, Damer i blues og Music with Z.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Førsteklasses håndverk
Våre danske venner bassist Mads Vinding, vokalist Margrete Grarup og pianist Carsten Dahl har bøttevis med erfaring, flere hundre innspillinger bak seg og en stor dose sjarme og musikalsk glede som smittet over på publikum. Eller for å sitere en av gjestene, Kjell Øino, som har skrevet leserinnlegg i bla. PD og Telemarksavisa etter konserten:
«Ælvespeilets Blåfredag – Halleluja!
Etter fredagens «Blåfredag» i foajeen på kulturhuset i Porsgrunn, synes jeg det er naturlig å bruke ordet halleluja i overskriften. Av forskjellige årsaker.
Den danske supertrioen som holdt konsert, hadde med sin vokalist Margrete Grarup, et klart gospel- og hallejujapreg på noen låter. Det er imidlertid like mye et halleluja til Ælvespeilet, med Rune Evensen og Knut Inge Solbu i spissen, og til Litteraturgarasjen, Astrid Borchgrevink Lund og Per Erik Buchanan Andersen. Flott at noen drar i gang slike arrangementer.
Fredag den 24.3. var det ingen hvem som helst som gjestet Blåfredag og foajeen. PD omtalte musikerne på torsdag, og de leverte absolutt opp til forventningene.

Mads Vinding er Danmarks svar på vår Arild Andersen, en anerkjent, internasjonal jazzbassist. Elegant og lekende ledet han pianist Carsten Dahl og vokalist Margrete Grarup gjennom en magisk konsertopplevelse. De to sistnevnte er heller ikke førstereis i musikkverdenen.
Det var jazz, blues, gospel og spirituals(og en julesang), alt fremført med en tilstedeværelse og en tett og fin dialog. Varmt, humoristisk – rett og slett førsteklasses håndverk.
Musikerne koste seg, og det gjorde absolutt vi også.

Jeg tror de har spilt for mer enn 60 publikummere tidligere, men de var veldig fornøyd. «Mottakelsen var storartet, lyden var god, utsikten til ælva var fin», var ord som gikk igjen hos trioen. De var godt fornøyd med Ælvespeilet og Porsgrunn.
Dette fortalte de oss på utsiden av Ælvespeilet over en David Bowie-øl og en sigarett. Det viser at det går an å være verdensstjerne og samtidig ha beina trygt planta på Østre Brygge i Porsgrunn.
Dette var gøy, dette var stort. Stå på, dere som gidder. Vi heier på dere… og stiller opp hvis vi kan.
Kjell Øino, Porsgrunn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..