Kategorier
Arrangementer blåfredag Nyheter Uncategorized

Ord med mening i Ælvespeilet

poesihelg i Ælvespeilet

Tor Jonsson orkester, Blåfredag med Grenseland og Litteraturgarasjen, og søndagskveld med Benedicte Torget og Øystein Sevåg musikalske fremføring av Karin Boyes dikt. Det er duket for en poetisk helg på kulturhuset Ælvespeilet.

Nærast er du når du er borte,
noko blir borte når du er nær.
Dette kallar eg kjærleik,
eg veit ikkje kva det er.
(Tor Jonsson)

Da alle rommene på Bondeheimen i Oslo var bortbestilt, ble Tarjei Vesaas spurt om poeten Tor Jonsson kunne få låne den ledige delen av dobbeltsenga på rommet. Vesaas sa ja, men da han selv kom hjem til hotellet utpå kvelden var ikke Jonsson der. Alt han fant var en kort beskjed på senga som endte med ‘Farvel.’
Vesaas undret seg over dette. Neste dag ble undringen til uro, og han reiste ut til stedet Jonsson bodde. Ved hjelp av naboer fikk Vesaas brutt seg inn til Jonsson som lå i senga. De fikk ham på sykehus, men noen dager etter, den 14.januar 1951 sovnet han inn. Tor Jonsson hadde gjennomført selvmordet han hadde beskrevet i sine egne dikt så mange ganger.

Tor Jonsson orkester – fredag 17/03 kl. 19.00
Fredag 17. mars fremfører «Tor Jonsson Orkester” med Hildegunn Hovde, Aslak Brimi, Trond Bersu, Stein Magne Eggen, Aksel Jensen, Gudmund Bolstad Skjær og Aasmund Nordstoga et utvalg av Jonssons dikt i forestillingen 100 år i kjærleik og død.

Blåfredag med Grenseland – fredag 17/03 kl. 21.00
Litteraturgarasjen og Ælvespeilet inviterer til nok en Blåfredag. Thomas Nessheim og Roy Boen gjester foajeen med sin musikk i grenselandet mellom lys og mørke, virkelighet og drømmer. Det blir artistintervju og god stemning. Kveldens Blåfredag-dj er danseren Tine Fossmo. Dørene åpner kl. 20 som vanlig.

Karin Boye – Sångar – søndag 19/03 kl 19.00
Benedicte Torget og Øystein Sevåg har brukt fire år på å nå inn til kjernen av diktene til en av Sveriges største poeter, Karin Boye. Sangene veksler fra det lavmælte og inderlige til det storslagne og lekende. En sterk og stemningsfylt avslutning på helgen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..