Kategorier
Krim Nyheter Uncategorized

Kriminalitet er naturlig

jørn lier horst 1
FESTIVALFORFATTER: Jørn Lier Horst er årets festivalforfatter på Krimfestivalen i Oslo. Foto: Kai Hansen.

Krimforfattere fra hele Europa sto tettpakket i CappelenDamm-huset i Oslo da Nordens største krimfestival åpnet i formiddag. 

Tekst: Per Erik Buchanan Andersen

Krimbøker er gullkalven i de store norske forlagene. Nordisk noir har skapt verdenskjente forfattere og penger i kassa. Jørn Lier Horst er festivalforfatter på den sjette utgaven av Krimfestivalen som starter i dag og foregår i Oslo frem til lørdag. 67 krimforfattere er samlet i hovedstaden for å snakke om krim, mysterier og mer eller mindre lurvete etterforskere.

Lovbrytere får oss til å føle oss bedre
«Kriminalitet er en naturlig del av et hvert samfunn,,» sa Jørn Lier Horst i sin åpningsprolog på CappelenDamm-huset i formiddag. «Når noen bryter loven og blir tatt for det, så bekrefter det at vi andre er lovlydige. Vi leser krim for å forstå virkeligheten, og for å få en flukt fra den,» sa forfatteren fra Vestfold og Bamble som i 2016 solgte over 400.000 bøker for barn, unge og voksne.

Riverton-nominerte
Leder i juryen for Rivertonprisen, professor Hans H. Skei kom med nyheten om hvilke forfattere som er nominert til prisen med den gyldne revolver for 2016. Disse er: Unni Lindell, Jeg vet hvor du bor, Karin Fossum, Hviskeren, Torkild Damhaug, En femte årstid, Chris Tvedt, Den som forvolder en annens død og Bjørn Olav Nordahl, Dødvinkel. Prisen deles ut den 30. mars.

Tre dager til ende
Krimfestivalen er et samarbeid mellom CappelenDamm, Krimklubben og de største norske forlagene. Fulldistribusjon av eget magasin i Dagbladet, 55 gratisarrangementer fra torsdag til lørdag og egen barnekrimfestival viser hva som selger i norske forlagshus.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..