Kategorier
Arrangementer Bokanmeldelser Nyheter Uncategorized

Bunadsfeiring i Ælvespeilet

anne-lognvik
BUNAD, BOK OG SANG:  Forfatter og journalist Anne Lognvik har skrevet bok om bunadsdronninga Aagot Noss. Kom til Ælvespeilet i Porsgrunn 12. mars kl. 17.

 

 -Alle vil ha bunad, men tar vi vare på kunnskapen og tradisjonene? Og hvordan føre arven videre? Vi må passe på å ikke miste denne viktige delen av kulturarven, sier journalist og forfatter Anne Lognvik. Hun har skrevet biografien om folkedraktgransker Aagot Noss.

Søndag 12. mars kl. 17 blir det bunadsfeiring og presentasjon av boka om vår tids store folkedraktgransker. Det skjer på Ælvespeilet i Porsgrunn der Lognvik i samtale med Litteraturgarasjens Astrid Borchgrevink Lund, vil fortelle om hvordan boka «Tradisjonen tru» ble til. Fra Norsk Folkemuseum kommer konservator og bunadsekspert Kari-Anne Pedersen, mens Ingebjørg Lognvik Reinholdt vil underholde med folkesanger og kveding. I tillegg blir det en flott bunadsparade med kjente og kjære drakter fra Husfliden i Porsgrunn.

Flotte drakter på catwalken, sang, boksalg og stor kunnskap om folkedrakter er stikkord for denne ettermiddagen. I tillegg vil restauranten i foajeen være åpen.

Unike bilder
Anne Lognvik har fulgt Aagot Noss fra dramatisk barndom, konflikter og framgang til enorm produktivitet og om ensomhet som forsker.
-Aagot Noss var en tøff dame, samtidig som hun ikke likte konflikter. Hun var enormt kunnskapsrik og noe av dette håper jeg kommer frem i boka. Knapt noen har gjort så mye for å samle inn og spre kunnskap om folkedraktene. Dette håper jeg boka klarer å vise, blant annet via et unikt bildemateriale, forteller Lognvik.

Ikke et glansbilde
Det er Tone Oppsato fra Ål som er bilderedaktør for boka som er utgitt på Novus Forlag. Anne Lognvik kommer fra Rauland og har nærmere 40 år bak seg i NRK. Boka er basert på flere kilder som intervju med Aagot Noss, familie, kollegaer og folk som stod henne nær.
-Det er ikke alle museumsfolk det blir skrevet bok om. Jeg har forsøkt å lage en ærlig biografi, ikke et glansbilde, understreker Anne Lognvik.
Før seansen rundes av blir det satt av tid til spørsmål fra publikum.

tradisjonen-tru-2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..