forfattere-2016

BLI STØTTEMEDLEM: Vil du fortsatt ha slike fine folk til Grenland og Telemark? Vær med og støtt Litteraturgarasjen. Bildene i kollasjen er tatt av fotograf Kai Hansen.

Bjørg Vik-dagene, Døden på Høyers, Blåfredager i Ælvespeilet, skrivekurs, forfattersamtaler «Mellom linjene», programledelse og over hundre redaksjonelle saker fra kultur-Telemark. 2016 ble et spennende og aktivt år for Litteraturgarasjen.

Vil du være med å støtte lidenskap for bøker, skrive- og leselyst så heng på. Vi trenger deg.

I 2016 engasjerte Litteraturgarasjen over 50 forfattere og artister. Det tror vi nesten er rekord for en litterær arrangør i Telemark.

De to litteraturfestivalene Bjørg Vik-dagene – Novelle- og poesifestival i Porsgrunn og krimfestivalen Døden på Høyers i Skien er hovedsatsingen sammen med Blåfredager i Ælvespeilet, et supert samarbeid med kulturhuset i Porsgrunn. I tillegg deler vi ut Bjørg Vik-prisen – Sparebanken Sør og Litteraturgarasjens forfatterstipend. Vi holder jevnlig litterære skrivekurs for alle aldersgrupper og driver med manusarbeid. I løpet av fjoråret var Litteraturgarasjen involvert i til sammen 38 arrangementer.

Spennende år
Litteraturgarasjen ble etablert i 2011, og feiret fem-års jubileum med sitt mest aktive år hittil. Noen av forfatterne Telemarkspublikummet fikk gleden av å møte var Frode Grytten, Eldrid Lunden, Merete Junker, Pedro Carmona Alvarez, Tom Egeland, Jørn Lier Horst, Ingvild H. Rishøi, Hans Herbjørnsrud, Tom Kristensen, Stian Johansen og Fredrik Brattberg.

Kultur koster – Bli støttemedlem
Alle vil ha det, men få vil betale. Viktigheten av kultur blir ofte nevnt i festtaler, men uten frivillighet og engasjement ville det vært mange færre kulturarrangementer. Litteraturgarasjen mottar ingen driftsstøtte, men samarbeider med mange. Vi jobber uavhengig, og følger «vær varsom-plakaten» i alle saker. Uavhengige vil vi fortsette å være. meningsbærende og på leit etter gode prosjekter.

Som støttemedlem hjelper du oss å løfte frem dyktige forfattere og artister. Vi kan ikke love deg andre fordeler enn gode kulturelle opplevelser i Grenland og Telemark. Vi jobber med spennende nye prosjekter, som vi håper du vil få gleden av. Hurra for skrive- og leselysten!

Ingen forpliktelse
Du forplikter deg ikke til noe, men din støtte på kr 250,- betyr mye for oss.
VIPPS til 41 55 74 48 eller betal støttebeløpet til kontonummer, 2801 34 93229.
Skriv gjerne navnet ditt, et lite dikt eller en  limerick så vi kan hilse og si takk når vi treffes 😉

Vi takker så mye for viktige bidrag.

Du finner oss på litteraturgarasjen.no, facebook, instgram og twitter.