Kategorier
blåfredag Uncategorized

Blåfredag & Spellemann

img_8424
KONSERTSCENE FOR DE GODE OPPLEVELSENE: Darling West fylte foajéen i Ælvespeilet med amerikansk folkmusikk, banjo og flerstemt vokal. F.v. Tor-Egil Kreken, Mari Kreken og Kjetil Steensnæs. Foto: Kai Hansen.

Lørdag vant de Spellemannprisen for beste country-plate i Oslo. Fredag kveld leverte Darling West en fantastisk konsert på sesongens første Blåfredag i Ælvespeilet.

Vokalist Mari Kreken sa at hun og mannen Tor Egil drar til fjells når de skal skrive låter. «Naturen og stillheten er grobunnen i låtene våre» fortalte hun Astrid Borchgrevink Lund under artistintervjujet i konserten før hun la til med et smil, «Det er kanskje derfor mange av sangene er de så ensomme og triste.

img_8497
Vokalist i Darling West, Mari Kreken i samtale med Litteraturgarasjens Astrid Borchgrevink Lund. Foto: Kai Hansen

Blåfredag ved Porsgrunnselva har blitt scenen for mange perler det siste året. Sjefen i Ælvespeilet, Knut Inge Solbu har teft for booking. Med Darling West ble det gjort avtale for et år siden, lenge før prisnominasjoner og kritikerne trillet høyeste terningkast for bandets neste album «Vinyl and a Heartache.» Tittellåta er også en hyllest til countrylegenden Willie Nelson, og Blåfredagskvelden åpnet med en lokal vri, Per Erik Buchanan Andersen leste teksten «Willy Nilsen bor i Bamble.»

Som bakteppe for konserten lå Porsgrunnselva og Vestsida. Stående applaus og flere runder med ekstranummer måtte til for Darling West i Ælvespeilet. Etter konserten sto folk i lø for å få signert vinylplater og hjertesorg av bandet.

«Nå er Blåfredagene blitt det konseptet vi ønsker», sa en av initiativtakerne, Rune Evensen som er produsent i Ælvespeilet. «Folk hygger seg, får god musikk, litt poesi, god stemning og en fin opplevelse på fredagskvelden. Det er det vi ønsker å tilby.» Og publikum slappet av. De ble sittende. Tannlege Morten Wesseltoft var hentet inn som platekusk og spilte et knippe perler ved bredden.

Blåfredag er et samarbeid mellom Ælvespeilet og Litteraturgarasjen. Neste fredagskveld i blåskimmer er 10. februar hvor Music with Z besøker Porsgrunn.

Historien om hverdagshelten Willy Nilsen fra Bamble hører du her:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..