Kategorier
Døden på Høyers Krim Nyheter Uncategorized

Publikum i 100 på Døden på Høyers

Denne gjengen lagde en krimkveld Skien aldri har sett maken til. Fullt hus på Døden på Høyers. Fra venstre: Tom Egeland(f.v.), Jørn Lier Horst, Christer L. Sørensen, Per Erik Buchanan Andersen, Nils Nordberg, Astrid Borchgrevink Lund og Kurt Aust. Tom Kristensen og Bernt Rougthvedt hadde allerede dratt ut i en mørk og stormfull aften. Alle foto: Kai Hansen)
KRIMKVELD: Denne gjengen lagde en krimkveld Skien aldri har sett maken til. Fullt hus på Døden på Høyers. Fra venstre: Tom Egeland(f.v.), Jørn Lier Horst, Christer L. Sørensen, Per Erik Buchanan Andersen, Nils Nordberg, Astrid Borchgrevink Lund og Kurt Aust. Tom Kristensen og Bernt Rougthvedt hadde allerede dratt ut i en mørk og stormfull aften. (Alle foto: Kai Hansen)

Det var trangt om plassen da krimfestivalen «Døden på Høyers» inviterte prisvinnende forfattere og publikum til en kriminell aften i Skien torsdag 17. november. Over hundre publikummere kom for å få med seg spennende intervjuer, premiere på Rivertonklubbens julehefte og kåringen av festivalens uhøytidelige krimquiz.

Når Thon Høyers Hotell og Litteraturgarasjen for tredje gang inviterer til festival for å samle landets ypperste krimforfattere, har det sin enkle grunn. Det var her den svært berømte og populære forfatteren og journalisten Sven Elvestad alias Svein Riverton, døde 18. desember 1934. Han døde brått og uventet og mytende om hans død har vært mange. Rykter om at han skal gå igjen på hotellet, har versert i flere år.

Norgespremiere
Prisbelønte forfattere som alle er medlemmer av den eksklusive Rivertonklubben, fortalte mer enn gjerne om sine siste bøker. Hvor de tar ideene fra, hvordan bygge opp et plott om hvordan de jobber med manus. Jørn Lier Horst, Tom Kristensen, Kurt Aust og Tom Egeland delte villig vekk sin viten og kom med anekdoter om forfatterlivet. Egeland som er president i Rivertonklubben og redaktør for det nye julemagasinet, kunne berette om håndplukkete noveller skrevet av Norges beste krimforfattere. Vår fremste ekspert på kriminallitteratur, Nils Nordberg, malte det store bildet og fortalte om genrens utvikling og egenart. Nordberg var for øvrig med å etablere Rivertonklubben i 1972.

Quizvinner digger krim
Forfatter og Rivertonbiograf Bernt Rougthvedt fra Skien, fortalte om mannen bak mytene og om den uortodokse og høyst produktive Elvestad som var superkjendis i lang tid etter sin død.

Foruten forfatterintervjuer og smakebiter fra bøkene, boksalg og middag til de 100 gjestene, vanket det en signert bokpakke til vinneren av quizen. Vinneren, Hilde Marianne Kristoffersen, var storfornøyd med å motta en bunke bøker av sin krimhelt Jørn Lier Horst.

(saken fortsetter under bildegalleriet).

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Blod på tann
Med fornøyde forfattere og publikum ser ikke arrangørene Astrid Borchgrevink Lund og Per Erik Buchanan Andersen i Litteraturgarasjen og Christer Sørensen ved Høyers hotell, bort fra at det kan bli ny krimfestival neste år.
-Med fullt hus og ventelister har vi stor tro på at dette vil Grenlandspublikumet ha. En slik kveld gir oss som litteratur- og kulturformidlere og ikke minst arrangører, blod på tann, sier de.

doden-pa-hoyers-per-erik-buchanen-andersen-og-astrid-borchgrevink-lund-foto-kai-hansen
Litteraturgarasjens Per Erik Buchanan Andersen og Astrid Borchgrevink Lund inviterte til krimfestival for tredje gang sammen med Thon Høyers Hotell i Skien. (Alle foto: Kai Hansen)
"MYE MORO MED MORD: Fylkesavisa Varden var til stede på krimfestivalen. (Varden 18. november 2016).
«MYE MORO MED MORD: Fylkesavisa Varden var til stede på krimfestivalen. (Varden 18. november 2016).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..