blåfredag 1

IKKE TACO: Rune Evensen (midten) og Per Erik Buchanan Andersen og Astrid Borchgrevink fra Litteraturgarasjen tar fredagskvelden på Ælvespeilet.

Blåfredager er en sasting fra kulturhuset Ælvespeilet i Porsgrunn sammen med Litteraturgarasjen. Fine fredagskvelder strødd utover hele året har vært fine pustehull med konserter, tekster og god stemning i foajéen med utsikt mot elva. 

Det vitner om et inkluderende kulturhus, når Ælvespeilet inviterer publikum til å begynne helgen med musikk og hyggelige folk i dagligstuen sin. Hittil i år har Blåfredagene hatt besøk av Kjetil Flatland Band, Lina Holt, Damer i blues med Rita Engerdalen og Margit Bakken, Stig Ulv, Frode Grytten Pedro Carmona Alvarez, denne fredagen Mads With og sesongavslutning med Asle Beck trio fredag 4. november.

Mads With spiller roots, folk, blues, country og bluegrass. Bandet består av Steinar Glas på amerikansk brettebass, Rade Zivanovic på fele og mandolin, og Mads trår til på gitar og banjo. En liten smakebit fra gutta her.

Tekster har det også blitt på Blåfredagene. I februar fikk vi  høre 8 sekunder, en tekst om gå på skøyter rundt Ånnerød på kortest mulig tid, fredagens besøk blir det en tekst om blått grass og en hyllest til selveste Banjo-Kari!

Ælvespeilet, fredag 28. oktober kl. 21.00. Dørene åpner kl. 20.00.