Kategorier
Bjørg Vik-dagene 2016 Nyheter

Oskar og Edith vil til Oslo

20160520-gft-venezia-2131-web
FRA VESSIA TIL VENEZIA: Oskar og Edith bodde med mange katter og mange minner i et hus på Moldhaugen. Nå har de fått smaken på å reise også utenfor egen stue. Foto: Dag Jenssen.

Grenland Friteater har tatt Reisen til Venezia på turné rundt omkring på Østlandet etter smekkfulle hus både under Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival i sommer og Bjørg Vik-dagene nå i høst. Nå snuser Oskar og Edith på en Oslotur neste år. Hvis været og helsa holder.

Tekst: Per Erik Buchanan Andersen

-Det har vært en morsom og arbeidskrevende turne, sier Lars Vik som spiller Oskar i Bjørg Viks vemodige komedie Reisen til Venezia. Kona Edith spilles av Anne-Sophie Erichsen. Joakim Dan Jørgensen og Lena Barth Aarstad er også med i den sorgmuntre forestillingen.

-Artig å komme ut med dette stoffet og treffe det publikummet som vanligvis ikke får teaterbesøk i sitt nærområde, fortsetter Vik.
-Vi spiller jo på en rekke steder som hverken får besøk av Riksteatret eller Teater Ibsen. Tredve forestillinger til sammen. Høydepunktene har vært mange, men stappfullt hus i Langesund med påfølgende italiensk aften var ekstra stas. Herman Wildenvejs hjem Portåsen i Nedre Eiker ble også en flott opplevelse. I et lokale som var altfor lite, men stemninga desto høyere. Friteatret avslutter turnéen med forestillinger i Siljan, på Ulefoss og i Kragerø denne uka.

Og nå har dere lyst til å sette opp stykket i hovedstaden.

-Det var jo på Intimteatret stykket hadde premiere og suksess første gang i 1992. Det hadde vært ålreit å vise Oslofolket hvordan det står til med Oskar og Edith. Du vet, de reiser jo mest i sin egen stue, men nå som de har vært litt på farta, så har de fått smaken på det. Mest Edith da, hun er liksom den visjonære av dem. Gud var i godt humør da han skapte Edith.

Men Oskar blir med han også?

-Oskar holder stilen og er still going. Han er med hvis helsa holder. Men han liker seg best på skinner. Er ikke så glad i det Buss for Tog-greiene og togbytte i Skoppum. Vi får se til høsten igjen. Med Edith som reiseleder blir det nok en ordnings.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..