Kategorier
Nyheter

Fosse valgte Winje

IMG_2252
HJEMME I BØKENE: Gina Winje har startet eget agentur for norsk litteratur i utlandet. Foto: Per Erik Buchanan Andersen/Litteraturgarasjen.

 

Porsgrunns tidligere kultursjef, Gina Winje etablerer sitt eget agentur for salg av norske bøker i utlandet. Winje Agency har allerede fått dramatiker Jon Fosse og forfatter Ruth Lillegraven i sin «stall».

Vi trenger flere norske litterære agenturer, sier Winje i en pressemelding. – Et større kultureksport-marked gir nye muligheter. Det gjør også den store satsningen på Norge som gjesteland under bokmessa i Frankfurt i 2019. Å hjelpe god litteratur til å krysse landegrenser er viktig for et språklig ytringsmangfold, oversettelser skaper dialog, sier Winje.

Gina Winje har lang erfaring i bokbransjen, både fra Aschehoug og som leder for NORLA (Norwegian Litterature Abroad)

Winje har hentet hjem agentrettighetene til Jon Fosse, en av vår tids mest anerkjente forfattere.

– Interessen for Fosse er stadig økende, sier Winje, som er i ferd med å inngå kontrakter for skuespill, essays og prosa med forlag i en rekke land, blant annet Italia, Brasil og Tyrkia. Jon Fosses skuespill og prosa er oversatt til over 40 språk, og Fosse er en av verdens mest spilte samtidsdramatikere.

ruth lillegraven 058 symaskin 1
PRISBELØNNET POET: Ruth Lillegraven er en av forfatterne Winje Agency nå skal selge rettigheter for til utenlandske forlag. Foto: Astrid Borchgrevink Lund/Litteraturgarasjen.

Også poeten og forfatteren Ruth Lillegraven  har tegnet kontrakt med Winje Agency. – Lillegraven er et særegent litterært talent. Jeg tror dette allsidige forfatterskapet snart vil reise til ulike land i verden, sier Winje. Lillegraven høster i disse dager strålende anmeldelser for den episke diktsamlingen Sigd, og fikk Brageprisen for Urd i 2013.

– Jeg gleder meg til å representere profilerte og aktuelle forfattere på bokmessa, sier Winje.

Litteraturgarasjens tidligere portrettintervju av Gina Winje finner du her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..