Kategorier
Bjørg Vik-dagene 2016

Publikumssuksess for Bjørg Vik-dagene

img_2983
GRYTTEN I ÆLVESPEILET: frode Grytten leste tekster og Pedro Carmona Alvarez spilte hatten og fletta av de fleste. Foto: Kai Hansen.

Dobling fra i fjor! Flere forfattere og artister, dobbelt så mange arrangementer og besøkende. Men mest fornøyd med av alt, er vi med innholdet og kvaliteten. Vi fikk de viktige samtalene, vi hørte den sterke stemmen, og vi møttes i byen både tidlig og sent.

Bjørg Vik-dagene – Novelle- og poesifestival i Porsgrunn 2016 ble en publikumssuksess. I løpet av tre dager fikk vi 25 arrangementer, litt over 1000 besøkende og nærmere 70 personer som har vært involvert og engasjert foran og bak scenen, bak disker, kameraer og pulter. Alt dette er mer enn en dobling fra fjorårets festival. I tillegg har tre skoleklasser fra Porsgrunn videregående skole deltatt i prosjektet KLADD.

(Saken fortsetter under bildekarusellen)

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Etter fin åpningskveld med prisutdeling til Eldrid Lunden i Porsgrunn bibliotek torsdag, ble det mange flotte arrangementer både på biblioteket, Ælvespeilet og i byen også i helgen. Spesielt tøft ble fredagens «Svarte natta» i Ælvespeilet med Stian Johansen, Gøran Grini, Frode Grytten og Pedro Carmona Alvarez. Det ble en kveld av de helt sjeldne. Vi ble også sjarmert av Sylvia Salvesen, Stig Bolme og de andre «Perlene ved Bredden» lørdag ettermiddag.

Vi takker alle på Porsgrunn bibliotek, alle sponsorer og samarbeidspartnere. Og vi roper et ekstra hurra for fotograf Kai Hansen, som har dokumentert festivalen på en fantastisk måte. Se bildekarusellen over og ta en titt i fotoalbumene som ligger ute på facebook.

Vi ses igjen på Bjørg Vik-dagene 2017, og før det møtes vi kanskje på Blåfredager i Ælvespeilet eller andre arrangementer utover høsten og vinteren.

Festivalhilsen fra
Astrid Borchgrevink Lund og Per Erik Buchanan Andersen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..