Kategorier
Bjørg Vik-dagene 2016 Nyheter Uncategorized

Frykten for alderdommen

SAKPROSA OG POESI: Bjørg Vik-dagene har tema "frykt" og det er nettopp dette dosent og forfatter Runar Bakken(bildet) og lyriker Arne Hugo Stølan tar opp i sin forestilling "Frykten for alderdommen". (Foto: Per Erik Buchanan Andersen)
SAKPROSA OG POESI: Bjørg Vik-dagene har tema «frykt» og det er nettopp dette dosent og forfatter Runar Bakken(bildet) og lyriker Arne Hugo Stølan tar opp i sin forestilling «Frykten for alderdommen». (Foto: Per Erik Buchanan Andersen)


Dosent Runar Bakken fra Høgskolen i Sørøst-Norge i Porsgrunn og lyriker Arne Hugo Stølan kombinerer sakprosa, dikt og bilder i forestillingen som har samme navn som Bakkens siste bok, «Frykten for alderdommen» under «Bjørg Vik-dagene».

Tekst: Astrid Borchgrevink Lund

Novelle- og litteraturfestivalen i Porsgrunn foregår i tre dager, fra 29. september til 1. oktober. Torsdag 29. september kl. 19 møtes de på Porsgrunn bibliotek, «Mellom linjene».
Årets litteraturfestival har tema «Frykt»: «Frykt for det som kommer og frykt for det som forfølger deg. Hvilken virkning har frykt på det indre plan og i dagens verdensbilde. Hvordan fanger norsk litteratur frykten?»

Omsorgsforskning
De siste årene har Bakken knyttet tidligere omsorgsforskning til alderdom; hva det innebærer å eldes og leve som gammel. Har skrevet bøkene: Modermordet: om sykepleie, kjønn og kultur (2001). Medforfatter til Maktens Samvittighet (2002), Mann i ingenmannsland: essay om menn og omsorg, hjemme og ute (2004). Englevakt. Rekruttering til en eldreomsorg i krise (2009) Frykten for alderdommen (2014). Medforfatter til Omsorgsarbeidets sosiologi (2016).

Forfatterstudiet
Arne Hugo Stølan er en norsk lyriker. Stølan debuterte i 1987 med diktsamlingen Min tid med Mathilde. Han er utdannet cand.philol. i religionshistorie fra Universitetet i Oslo. Han har arbeidet som journalist i Drammens Tidende og Varden. Han har også gått Forfatterstudiet i Bø (1986). Han har vært hovedlærer, senere fast gjestelærer, for skrivekunstlinjen på Nansenskolen. Siden 2002 har han vært fast litteraturanmelder i VG. Epikrisepoesi fra 2014 er hans nyeste utgivelse.

Torsdagsdagsprogrammet foregår fra 17.30 til 20:45.

 

BLA I PROGRAMMET HER.

Se hele programmet: https://www.facebook.com/litteraturgarasjen/

Torsdag: https://litteraturgarasjen.no/2016/09/02/bjorg-vik-dagene-2016-program-torsdag-29-september/

Fredag: https://litteraturhttps://issuu.com/litteraturgarasjen/docs/bj__rg_vik-dagene_program_2016_17da6684a2f7fe

garasjen.no/2016/09/02/bjorg-vik-dagene-2016-program-fredag-30-september/

Lørdag: https://litteraturgarasjen.no/2016/09/02/bjorg-vik-dagene-2016-program-lordag-1-oktober/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..