Kategorier
Bjørg Vik Dagene Nyheter Uncategorized

Bjørg Vik-prisen: Stille – juryjobbing pågår….

bjorg-vik-juryfoto-2
MYE Å LESE: Juryen i arbeid: F.v. Astrid Aase Thorstensen og Margit Kiland fra Porsgrunn bibliotek og Astrid Borchgrevink Lund og Per Erik Buchanan Andersen.

Bjørg Vik-prisen – Sparebanken Sør og Litteraturgarasjens forfatterstipend – blir delt ut for andre gang på Porsgrunn bibliotek. Det skjer torsdag 29. september kl. 17. Prisen er på kr 30.000,- og deles ut årlig i Porsgrunn. Prisvinneren får i tillegg en gave fra Porsgrund Porselænsfabrik.

Årets festival foregår tre dager til ende, fra torsdag 29. september til lørdag 1. oktober og juryen har i lengre tid jobbet med hvem som skal få årets pris. Jurymedlemmene har studert en rekke utgivelser, både bøker fra ny dato til bøker som er gitt ut i forbindelse med forfatteres lange merittliste. I prisens statutter står det at:
«Prisen gis til en norsk forfatter som gjennom enkeltverk eller forfatterskap viser originalitet, litterær kvalitet og nytenkning gjennom sin kortprosa, noveller eller lyrikk.»
(Artikkelen fortsetter under bildet)

bjorg-vik-juryfoto-1
LESEVERDIGE OVERRASKELSER: Juryens Astrid Borchgrevink Lund(f.v.), Litteraturgarasjen, Geddy Aniksdal og Monika Lønnebakke fra Sparebanken Sør er snart i mål.

Mengder av bøker
-Det er dette vi har vært på jakt etter når vi har lest store mengder bøker og studert flere forfatteres interessante bibliografier. Vi var veldig fornøyd med valget av fjorårets vinner, novellist og lyriker Ingvild H. Rishøi som i tillegg til Bjørg Vik-prisen blant annet mottatt Brageprisen, sier juryen som gjennom flere møter har kommet seg stadig nærmere en vinner av prisen.
Snart offisielt
Juryen har bestått av Margit Kiland og Astrid Aase Thorstensen fra Porsgrunn bibliotek, Monika Lønnebakke fra Sparebanken Sør i Porsgrunn og Geddy Aniksdal. I tillegg har juryen bestått av Per Erik Buchanan Andersen og Astrid Borchgrevink Lund fra Litteraturgarasjen.
Årets vinner vil være til stede på åpningen av litteraturfestival. Det vil også fjorårets vinner Ingvild H. Rishøi. Kåringen av årets prisvinner vil bli offisielt i løpet av kort tid.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..