Kategorier
Anmeldelser

Hemmelig perle i bakgården

hemmelig bakgård 2
FANTASIVERDEN: Vilde og Vilja dras inn i en fantasiverden.

Det satt ei jente på seks, syv år ved siden av meg. – Åh, hvisket hun til pappaen sin da noen flotte sko bli firt ned fra vinduet i andre etasje. – Nå skal hun sikkert på ball.

Den hemmelige bakgården er en nydelig liten forestilling for barn laget av Guandaline Sagliocco (Sagliocco Ensemble) og Kjersti Posti Høgli (Grenland friteater). I bakgården til rådhuset har de fått laget en dukkehus-miniatyr av bakgården til rådhuset, og som Alice i eventyrland dras vi inn i en leken fortelling om vekslingen mellom den store og lille verden, fantasi og virkelighet. Historien er enkel og fylt av eventyrelementer, et monster, redsel og mot, forelskelse, vennskap, og en skummel syngende dame som viser seg å være snill likevel. Sagliocco og Høgli får alle til å le og til å synes historien er spennende.

hemmelig bakgård 3
GUMMITRYNE:: Guandaline Sagliocco har en helt herlig mimikk.

Jenter som krymper
På grunn av lydeffektene, Anette Röde Hagnells skumle synging og de småfinurlig fortellergrepene Høgli og Sagliocco bruker, tror jeg helt på at Vilde og Vilja krymper og blir små når de forsvinner inn gjennom vinduer og dører. Og som jenta med fletter ved siden av meg lurer jeg litt på om ballet skal være i det store eller lille huset.

Monster finnes ikke
Den hemmelige bakgården er en forestilling som heier på fantasien. Den gjør at det føles deilig å være litt barnslig. Men de klarte ikke å lure hverken meg eller jenta ved siden av til å tro på monsteret, så dumme er vi ikke. Monster finnes nemlig ikke.

 

Tekst og foto: Per Erik Buchanan Andersen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..