Kategorier
Bjørg Vik-dagene 2016

Bjørg Vik-dagene 2016 – Program lørdag 1. oktober

 

PERLE: Merete Junker. Foto Kai Hansen.
PERLE: Merete Junker. Foto Kai Hansen.

Kl. 12-14.00 – Boksignering ARK Dyring – Frederik Svindland

sek-person-scid-41434

Frederik Svindland vokste opp i Porsgrunn. Svindland er tidligere elev ved Forfatterskolen i Bø. Pelargonia er hans skjønnlitterære debut.En ung gutt «trekker en bue med blikket fra den ene enden av hagen til den andre» og blir slått av alle inntrykkene: kirsebærtreet, smørpakningen på bordet, sprederen i langsomt veiv over plenen. Pelargonia er hyllest til mor og far, til hverdagene og naturen, fortalt av en svært følsom hovedperson.

 

Kl. 13.00 – Kunsthall Grenland – Ordet fanger

ordet fanger

Kunsthall Grenland presenterer i perioden 17. september – 30. oktober 2016 utstillingen ”Ordet fanger” av Birgit Eide og Øyvind Johnsen. Utstillingens
tittel refererer til kunstnernes opplevelse av ordets makt og kraft, og diskuteres i utstillingen i lys av ulike tidsepoker og kulturell kontekst.

Kl. 13.00 – Kunsthall Grenland – Performance Rita Marhaug

rita marhaug

Rita Marhaug er invitert av Kunsthall Grenland til å holde en performance under Bjørg Vik dagene. Performancen vil finne sted i kunsthallens lokaler, som for tiden viser utstillingen Ordet fanger av Birgit Eide og Øyvind Johnsen.

Kl. 15.00 Perler ved bredden
Kulturhuset Ælvespeilet
Pris kr 150,-. Gla’-jazz-gjengen spiller i foajéen fra kl. 14.00

Et knippe fine Grenlandsfolk forteller om sine beste leseropplevelser , resiterer dikt og minner fra bøkenes verden.

wiig

Jan Ø. Wiig er norsk skuespiller tdannet ved Statens Teaterhøgskole. Wiig har vært en av de viktigste skuespillerne på Teater Ibsen i Skien fra 1986 til 2016. Før dette jobbet Wiig blant annet ved Nationaltheatret, Teatret Vårt, Fjernsynsteatret, Trøndelag Teater og Rogaland Teater.

Wiig har også jobbet med TV, film og radio.

merete junker passfoto
Foto: Astrid Borchgrevink Lund.

Merete Junker er en norsk krimforfatter. Hun debuterte i 2008 med kriminalromanen Jenta med ballongen (Gyldendal). For debutromanen ble hun i 2009 tildelt Maurits Hansen-prisen – Nytt Blod for beste norske krimdebut. Hovedpersonen i krimbøkene hennes er NRK-journalisten Mette Minde og handlingen utspiller seg i Grenlandsområdet. Henne siste bok er
Venuspassasjen fra 2014. Junker er utdanna cand.mag. med kriminologi, historie og statsvitenskap i fagkretsen. Hun har tidligere jobba som journalist i aviser og i NRK Telemark og som lærer i den videregående skolen.

stangeland

Tove Stangeland Tekster fremføres av Tove Stangeland. Tove vil være kjent for mange som en tidligere drivkraft innen Porsgrunn Amatørteater. Tekstene er hentet fra Essaysamlingen » Runde albuer og spisse knær» av Haldis Halmrast.

erik enger passfoto

Erik Enger er ikke bare ansvarlig redaktør i Porsgrunns Dagblad og en meningsbærende mann. Han har også stor sans for spennende bøker og gode historier. Enger deltok i Perler bed bredden i fjor, hvor han holdt et foredrag om Morgan Kane-forfatter Kjell Halbing. Han tok utfordringen på strak arm da vi spurte om han ville delta også i år.

salvesen

Sylvia Salvesen er en norsk skuespiller bosatt i Skien. Salvesen er utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Hun har vært en ledende skuespiller ved Teater Ibsen siden 1986 helt til hun sluttet i 2016. Hun har tidligere jobbet ved bl.a. Nationaltheatret, Teatret Vårt, Fjernsynsteatret, Trøndelag Teater og Rogaland Teater. Sylvia har også jobbet som instruktør.
Større roller de siste årene hos Teater Ibsen er i Happy Hour, Frakt under Havet (Beatrice Corbone), Villanden, John Gabriel Borkman (Fru Borkman) og Sonen (Mor), Den Lille Prinsen, Blodig Alvor og Peer Gynt (Mor Aase).

 

Reisen til Venezia
Kl. 17.00 og kl. 19.30. (2 forestillinger)
Kulturhuset Ælvespeilet
Arrangør: Grenland Friteater/Ælvespeilet.

Pris kr 300,-. Billetter kjøpes på Ælvespeilets nettsider.

reisen til venezia
Foto: Dag Jenssen.

En sorgmunter hyllest til fantasien – og kjærligheten. Bjørg Viks prisvinnende stykke ble vist for første gang i Telemark under årets Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival.

Med: Anne-Sophie Erichsen, Lars Vik, Joakim Dan Jørgensen og Lena Barth Aarstad.

Regi: Geddy Aniksdal
Tekniker: Agnar Ribe
Kostymedesigner: Guro Dale
Scenografiog rekvisitt: Maria Løkken

Produsent: Hans Petter Eliassen.

 

Støttespillere til Bjørg Vik-dagene 2016 :
Porsgrunn bibliotek
Porsgrunn kommune
Porsgrunns Dagblad
Sparebanken Sør
Telemark Fylkeskommune
Grenland Friteater
Hvite busser
Porsgrund Porselæn
Kulturhuset Ælvespeilet
Kunsthall Grenland
Leiken Vik
Ikke bare brød
Grenland Filmklubb
Kai Hansen
Diktets venner
Ark Dyring

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..