Kategorier
Nyheter

Filmfest i sentrum

filmfest
FILMFEST I PARK-KVARTALET. Fra venstre: Mette Sandsmark, Lars Evensen, Gisle Strøm, Stian Lilholt Thorsen, Geir Fløistad, Jørn Steen, Morten Wesseltoft og Tom Hovinbøle.

Dette er ikke en greie for særinger og raringer. Jo, det også, forresten. På Filmfest viser vi filmene du gikk glipp av, og filmene kinoene aldri tok inn.

Tom Hovinbøle, med bakgrunn i Kunsthall Grenland, Jørn Steen og resten av Grenland filmklubb har sammen med andre ildsjeler gått sammen for å lage Filmfest i Porsgrunn for andre gang. Fjorten filmer på tre visningssteder i Parkkvartalet lørdag og søndag denne helgen.

-Vi fikk veldig god respons i fjor, sier Hovinbøle. – Så i år har vi utvidet til to dagers festival, økt antall filmer og visningssteder.

Roadmovie
Litteraturgarasjen ble med en av initiativtakerne, Morten Wesseltoft på en liten roadmovie fra Porsgrunn til Vold, hvor han forteller om prosjektet. Se video her:

-Vi prøver å lage sosial happening hvor film er i sentrum, forteller Wesseltoft.
-Filmene spenner over flere sjangere, kommer fra flere kontinenter. Filmene vises i Sal 5 på filmsenteret Charlie, salen nede i kjelleren med de gode stolene. Andre etasje på utestedet Park blir hovedbase, og så vises musikkfilmer på Rockeklubben Sort & Blå.

Regional visningskanal
Hovinbøle har også andre tanker omkring Filmfest.
-I programmet har vi i tillegg til rene filmvisninger også presentasjoner fra to filmskapere. Vi ønsker å være en regional visningskanal for nye filmprosjekter. I fjor presenterte regissør Jørn Steen arbeidet med sin film Saga, den har premiere på kino senere i høst. Porsgrunn er jo kjent for å ta i bruk smug og byrom til andre formål. Nå bruker vi en bakgård til kafé og et diskotek til å vise filmer.

Give it a try
Når vi passerer Rørasletta og Svanviksvingen i Wesseltofts Volvo 1800 S fra 1963 spør Litteraturgarasjen om Morten har en favorittfilm i programmet.
-Personlig gleder jeg meg ekstra til å se Wild Tales, en argentinsk film full av galgenhumor. Men det er mange godbiter. Stikk innom i løpet av helgen. Give it a Try.

Tekst, video, foto: Per Erik Buchanan Andersen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..