Kategorier
Musikk Nyheter Uncategorized

Per Einar Watle Trio tok sigøynermusikken til Brekkeparken

SIGØYNERJAZZ: Per Einar Watle Trio skapte go-stemning på Parkjazzen i Skien. Per Einar Watle(f.h.), Christian Larssen på gitar og Ketil Aasen på bass.
SIGØYNERJAZZ: Per Einar Watle Trio skapte godstemning på Parkjazzen i Skien. Per Einar Watle(f.h.), Christian Larssen på gitar og Ketil Aasen på bass.

 

Mens Django Reinhardt spilte på barer i Paris på 1930-40-tallet og skålte i absint, tok gitarvirtuosen Per Einar Watle fra Stathelle publikum med på en musikalsk reise med tango, vals og bossanovas. Sist torsdag var det igjen tid for Parkjazz og godstemning på Skiens tak.

Tekst og foto: Astrid Borchgrevink Lund

Med utsikt over byen og med svaler, måker og et enslig småfly svevende over oss, ga trioen en musikalsk flik av forgangne tider med franske chansons og tysk melankoli med «Bei Dir War Es Immer So Scön». Ny musikk vanket det også, som Per Einar Watles egen «Swing for Simon» og «Corrientes» som vi har hørt i TV2-serien «Neste Sommer».

Jimmy Rosenberg som læremester
Per Einar Watle er en god arvtaker til jazzens fremste gitarsolister. En god skole han også gått med Kristiansand String Swing Ensemble og nederlandske Jimmy Rosenberg som mange kanskje husker fra da han opptrådte på Toldboden i Kragerø.
– Vi spilte sammen og en gang endte det med at han bodde på sofaen hos meg en ukes tid, forteller Per Einar mens trioen gjør seg klar til neste melodi og inviterer til enda mer sigøynerjazz.
Vil du høre en flik av konserten i Brekkeparken, sjekk ut Litteraturgarasjen på Facebook.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..