Kategorier
Uncategorized

Koboltblått i ny drakt

 

og-anita
HÅNDMALERNE: PPs Anita Magnussen(f.v.) og Astrid Gundersen heier på det å bruke porselen på en ny måte.

-Vi har alltid ønsket å finne på noe ekstra når vi maler på porselen, derfor har det vært ekstra moro å delta på denne workshopen for nordiske kunstnere, sier Astrid Gundersen og Anita Magnussen.

 

Tekst og foto: Astrid Borchgrevink

De har 40 års erfaring på Porsgrunds Porselænsfabriks og har blitt ekstra inspirert av hva gjestene har tryllet frem etter en uke med intenst arbeid. Vel og merke med solid hjelp fra de to som er landets mest erfarne på å male stråmønster.

-Vi har gitt dem råd og tips på veien. Noen ganger har vi startet på en tallerken for dem ved å tegne på det velkjente stråmotivet. Andre ganger har de startet med blanke ark, sier Gundersen og Magnussen til Litteraturgarasjen.

Skjelvende hånd
-Vi har hatt en utrolig lærerik, men også krevende tid her på PP. Noen streker ser vi er påført med skjelvende hånd. Vi har funnet frem til det perfekte i det uperfekte, forklarer primus motor Irene Nordli.

PP-utstillingen
HØYE STABLER: Denne gjengen står bak de høye stablene med nydekorert porselen. Prosjektleder Catrine Orr(i rød jakke) er fornøyd med vel gjennomført workshop.

Lang historikk
Porselenssenteret, Kunsthall Grenland og Porselensverkstedet 1400 grader er ansvarlig for prosjektet og hele utstillingen er mulig å skue på PP frem til 5. juni.
Kunsthall-leder Andreas Rishovd viste til den gamle stråmønstertradisjonen i Porsgrunn – helt siden 1888 og frem til i dag. Han trakk både frem porselenhistorikken i Europa og hvordan gjestene på PP har klart å skape helt nye og spennende uttrykk med koboltblått på blankt porselen.

PP-utstillingen-2
MYE ARBEID: Kunstner Irene Nordli forklarte prosessen fra ide til ferdig produkt. Andreas Rishovd(bak til venstre) fra Kunsthall Grenland holdt åpningstalen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..