RIVERTONPRISEN 2016

Kjell Ola Dahl vant Rivertonprisen 2015 for kriminalromanen «Kureren». Det er andre gang forfatteren fra Gjøvik vinner den prestisjetunge prisen. Første gang var i år 2000 for «En liten gyllen ring».

Juryen har bestått av Hans H. Skei, Ola Hegdal Merete Junker Gundersen. Juryen sier at de gir prisen til –En kunnskapsrik, intelligent og innenfor fiksjonens rammer troverdig og pålitelig kriminalroman, mener juryen.

– Prisen går til en kriminalroman som presenterer oss for tilsynelatende uløselige gåter fordi de oppstår i situasjoner så vanskelige, så uvirkelige, og likevel så nært på en virkelighet som alltid er med oss, og som vi vet har kastet lange skygger helt opp til vår egen tid: Den andre verdenskrigen, skriver juryen videre i sin begrunnelse.

Kjell Ola Dahl er en av landets mest kjente kriminalforfattere. Han debuterte i 1992, og kriminalromanene hans om Gunnarstranda og Frølich er utgitt i fjorten land.

For «Kureren» mottok Dahl også Brageprisen i åpen klasse i fjor høst.