Kategorier
Nyheter

Blåfredager i Ælvespeilet

blåfredag 1
BLÅKVELD VED ELVA: Per Erik Buchanan Andersen(f.v.), Rune Evensen og Astrid Borchgrevink Lund håper fredagene på Ælvespeilet kan få folk til å senke skuldrene og nyte god musikk og litteratur. Åpen mikrofon blir det også.

Ælvespeilet og Litteraturgarasjen inviterer til blå toner, litterære tekster og intervjuer fire fredager i februar.

Kjetil Flatland band er først ute i Porsgrunns storstue. Det skjer allerede 5. februar der han vil spille fra sin kritikerroste debutplate «Ein song til deg». Samtidig vil Litteraturgarasjens Astrid Borchgrevink Lund og Per Erik Buchanan Andersen være vertskap og sy det hele sammen med tekster disse fredagene – kvelder som er tilegnet nytelse og lave skuldre. Kveldens artist er både vokalist og saksofonist og vet hvordan sette folk i stemning.

kjetil-flatland-WebToppbilde
BLÅFREDAG 5. FEBRUAR: Kjetil Flatland Band

Foajeen er møteplassen
Flatland som kommer fra Seljord, er en aktiv musiker og har jazzutdanning fra Norges Musikkhøgskole. Engasjementet hans rundt folkemusikk er stort og han har stor sans for å krysse sjange. Han er aktiv i inn- og utland samtidig som han i 2010 startet et samarbeid med mesterspelemannen Knut Buen.
-Ved å by på god musikk sammen med en liten dose korttekster,håper, vi at riktig mange publikummere tar turen til den fine foajeen ved elva. Selve konserten starter kl. 21, mens hele arrangementet starter allerede kl. 20.

Ælvespeilets Rune Evensen har stor tro på det nye BLÅFREDAG-konseptet i Porsgrunn.

– Vi håper å skape en dose god, gammel klubbstemning her ved elva. Dette er noe jeg har drømt om lenge. Det er moro å skape noe nytt her i Ælvespeilet og hyggelig å samarbeide med Litteraturgarasjen, sier han.

LinaHolt_20140914_0060_11_retusjert_sf-WebToppbilde
BLÅFREDAG 12. FEBRUAR: Lina holt.

Stemning og gamle kjente
-Vi ønsker  ganske enkelt å utvide kulturtilbudet i distriktet og satser derfor på blåfredager med musikk og litterært krydder. I første omgang blir det fire fredager, med muligheter for forlengelse hvis publikum vil. Vi håper publikum får en fin opplevelse og kanskje treffer på kjentfolk for en hyggelig prat, sier Evensen.

Bilde-Rita-og-Margit-nært-WebToppbilde
BLÅFREDAG 19. FEBRUAR: Damer i Blues – Rita Engerdalen og Margit Bakken.

Åpen mikrofon
Fredag 12. frebruar kommer Porsgrunns egen Lina Holt. Sangeren, musikeren og låtskriveren kommer sammen med Espen Gjelstad Gundersen og Andre Kassen. «Damer i blues» med Rita Engerdalen og Margit Bakken dukker opp med akustisk konsert 19. februar før Stig Ulv får gitaren til å snakke den 26. februar. Han har lovet å gi oss et etterlengtet friminutt når fredagen endelig er her.
Samtlige konserter starter kl. 21, men Blåpunktkveldene sparkes i gang kl. 20.
Etter konsertene kan det vanke små overraskelser og vi inviterer også til «åpen mikrofon».

stigulvpressebilde04-ForsideThumb-225x295
BLÅFREDAG 26. FEBRUAR: Stig Ulv.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..