Kategorier
Anmeldelser Dramatikk Nyheter

Ville gjort det igjen

Copyright_-Fotograf-Dag-Jenssen-flash_frame916_x_684 alle tre - nett

 

Stor kjærlighet til teateret gjennomsyret den aller siste premieren til trekløveret Sylvia Salvesen, Jan Ø. Wiig og Ola Otnes. Fredag var det klart for siste teppefall med forestillingen «Det beste av det verste» på Teater Ibsen i Skien.

 

Tekst: Astrid Borchgrevink Lund
Foto: Dag Jenssen

Trekløveren har vært på teateret i 26 år. Men når turneen takker for seg med turneen som ender opp i Horten 19. februar, kan de se tilbake på en rekke forestillingen fordelt på til sammen nesten 120 år. For her snakker vi om drevne teaterfolk som fredag kunne fortelle om store roller, sceneskrekk, forventninger til teaterlivet og morsomme anekdoter. Som da Ola Otnes falt av hesten «Truls» i full galopp eller de to herrene fremfører bukkerittet.

 

Prøvetid og turneliv
Stormfulle scener har det vært, både i «En utstoppet hund» og «Hvem er redd for Wirginia Wolf» der skuespillerparet Salvesen/Wiig hadde tøffe dager i heimen under prøvetida. Eller da Otnes som sang nattasanger til sønnene via telefonen. For det ble mange turneer.

 

Valgte Telemark
Skuespillerne mimret om tidene på Nationalteateret, Den nasjonale Scene i Bergen og «Teateret Vårt» i Molde.  Med bakgrunn både fra demokratisk regionteater og en mer hierarkisk ledelse, var alle tre etter hvert klare for å flytte på seg. Og ingen angret på at valget ble Skien og den gang «Telemark Teater».

 

Copyright_-Fotograf-Dag-Jenssen-flash_frame229_x_171_171-croped¨teater ibsen 1
STERKE FØLELSER: Sylvia Salvesen og Jan Ø. Wiig i «Hven er redd for Wirginia Wolf». (Foto: Dag Jenssen)

Savner kvinneroller
Publikum ble gitt innblikk i teaterliv og fikk bli med på innsiden når teppet har gått ned. Private bilder og smakebiter fra oppsetninger kom trillende. Bortsett fra de gangene teksten ble glemt eller tråden mistet. Da var suffløren til god hjelp.
– Jeg savner flere sterke kvinneroller, men jeg har virkelig kost meg på scenen disse årene. Selv om jeg blir reddere og reddere for hvert nytt stykke jeg skal spille, har det vært utrolig fint å spille med disse to, sa Salvesen, mens Wiig og Otnes nikket.

 

Copyright_-Fotograf-Dag-Jenssen-flash_frame229_x_171_171-croped ola otnes
APACHE: Ola Otnes, basert på tekst av Eivind Blikstad. (Foto: Dag Jenssen)

Ingen faste igjen
– Vi har vært utrolig heldige. Når vi tre slutter, er det ingen faste skuespillere tilbake. Det er uheldig, konkluderte de tre før publikum ga dem stående applaus. Både for forestillingen og vel gjennomført arbeid i teaterets tjeneste.

Copyright_-Fotograf-Dag-Jenssen-flash_frame229_x_171_171-croped jan ø wiig ola otnes
BUKKERITTET: Jan Ø. Wiig(f.v.) , Ola Otnes og Sylvia Salvesen. Alle har et forhold til Henrik Ibsen. (Foto: Dag Jenssen)

3 svar på “Ville gjort det igjen”

Jeg takker for sterke bidrag til Ibsen teater, til Skien by og til oss enkeltmennesker. En av gode grunner til å bli i Skien. De er høyt verdsatt hos meg, et stort tomrom å fylle for teateret. Jeg kunne også tenkt meg en ny forestilling med » Det beste av det beste.» De har hatt mange sterke roller. Else Marie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..