Kategorier
Nyheter

Biene vant

maja lunde
STAKK AV MED PRIS: Maja Lunde ble vinner av bokhandlerprisen 2015. Under Litteraturgarasjens arrangement tidligere i høst, hadde forfatteren av «Bienes historie» en samtale Mellom Linjene med Even Bolstad. (Foto: Astrid Borchgrevink Lund).

En bok som suste inn fra ingensteds og laget summing og snakkis i hager og salonger. Maja Lundes Bienes historie er kåret til årets favoritt og vinner blant landets bokhandlere. 

Maja og biene har fartet rundt på nesten førti arrangementer og steder i høst. Første stopp sammen med forfatterkollegaer i Aschehoug var hos Litteraturgarasjen i kulturhuset Ælvespeilet 19. oktober.

«Jeg er enormt takknemlig og ydmyk over å motta Bokhandlerprisen. Bienes historie har fått mange gode anmeldelser, som alle har gjort meg veldig glad. Men minst like glad har jeg blitt over hver enkeltperson, hver leser, som har kommet bort til meg og fortalt meg at de elsker romanen,» sier Maja Lunde i et takkeinnlegg på Aschehougs nettsider etter å ha blitt tildelt årets bokhandlerpris. «Tusen takk til alle som har brydd seg. Fortsett med det,» sier Lunde.

bienes historie

Bienes historie har tre forskjellige hovedhistorier. William er en melankolsk biolog og frøhandler i England i 1852. Han setter seg fore å bygge en helt ny type bikube som skal gi både ham selv og hans barn ære og berømmelse. George er birøkter i USA i 2007 og kjemper i motbakke, men han håper sønnen kan bli gårdens redning. Tao arbeider med håndpollinering i et fremtidig Kina hvor biene har forsvunnet. Hun ønsker mer enn noe annet at sønnen skal få en utdannelse og et bedre liv enn henne selv. «Bienes historie» skildrer menneskenes første spede forsøk på å holde bier, via dagens industrielle landbruk og til en fremtid hvor biene er døde.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..