Kategorier
Arrangementer

Fullt trøkk på biblioteket

sidsel wold
MITT ISRAEL: Journalist og forfatter Sidsel Wold holdt foredrag og viste bilder fra sakprosaboken «Landet som lovet alt – min israelske reise».

Fine fortellinger fortjener lesere. Når høsten kommer reiser forfattere og forlagsfolk landet rundt for å vise frem sine fortellinger. Til Porsgrunn kommer de gjerne, for biblioteket der er levende og dynamisk.

Tekst og foto: P. E. Andersen

Over mange år har biblioteksjef Margit Kiland og kompani bygget opp Porsgrunn bibliotek til å bli en folkelig kulturarena hvor bøker, forfattere og folk møtes. Og folk kommer når gode navn står på plakaten. Mellom 130 og 150 fant plass under torsdagens forfatterkveld.

Samarbeid med bokhandelen
Årets forfatterkveld var et samarbeid mellom Porsgrunn bibliotek, Kvindernes Læseforening og bokhandelen, Ark Dyring. Lene Lauritzen, daglig leder hos Ark Dyring, hadde invitert forfattere med stort spenn og spekter i sine historier. Det er et pluss for et folkebibliotek å tørre og bruke kunnskapen bokhandlerne besitter. Det behøver ikke være noen kommersiell konflikt.  Slikt får det lokale litteraturhuset til å fungere.

Regien er enkel – forfattere leser utdrag fra og forteller om sine nyeste bøker. Ingen dybdeintervjuer eller litterære samtaler, smakebiter fra fem forfattere.

marit eikemo
ALT INKLUDERT: Marit Eikemo leste fra sin nyeste roman på årets forfatterkveld på Porsgrunn bibliotek.

Velferdens bivirkninger
Marit Eikemos roman «Alt inkludert», Birger Emanuelsens «Historien om et godt menneske», Heidi Lindes «Norsk sokkel» og Janne Stigen Drangsholts «Ingrid Winters makeløse mismot» er alle historier som på forskjellig vis forsøker å ta samtiden på pulsen. De undersøker på hvert sitt vis velferdssamfunnets bivirkninger, med humor og brodd. Samtidig sier de noe om tidens litterære strømninger, enkeltindividet som har blitt for lite for seg selv og verden.

Sterkt om Israel
Sidsel Wold har skrevet sakprosa; «Landet som lovet alt – min israelske reise». Sidsel Wold har en sterk og gripende fortellerstemme. Hun viste bilder fra sine mangeårige erfaringer og møter med mennesker som for henne ble en personlig reise fra kibbutzen som nittenåring til et liv som korrespondent i Midt-Østen.

Gode historier engasjerer. Og når det lokale biblioteket fungerer som positivt bindeledd mellom forfattere og lesere har de langt på vei oppfylt sitt formål. Så får leserne selv avgjøre om de vil kjøpe signerte bøker eller dra lånekortet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..