Kategorier
Bjørg Vik Dagene

Kunnskapsministeren åpner Bjørg Vik-dagene

torbjørn-røe-isaksen---crop

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fra Porsgrunn vil åpne «Bjørg Vik-dagene». Det skjer på Porsgrunn bibliotek 2. oktober kl. 17.

Etter statsrådens hilsen til festivalen vil «Litteraturgarasjen og Sparebanken Sørs forfatterstipend» på 30.000 kroner, bli delt ut. Prisvinneren også vil få en gave fra Porsgrunds Porselænsfabrik. Det er Litteraturgarasjen som sammen med Porsgrunn bibliotek, har tatt initiativ til å etablere «Bjørg Vik-dagene» 2. -3. oktober i Porsgrunn sentrum.
Litteraturdagenes hjerte
Det blir forfattersamtaler, konserter og opplesninger i tillegg til god mat. Porsgrunn bibliotek er litteraturdagenes hjerte, men det blir også spennende møter og musikalske innslag i kulturhuset, på utesteder og kaféer. Prisbelønte forfattere og nye, lokale stemmer vil gjeste byen. Vi får blant andre besøk av Torgeir Rebolledo Pedersen, Ruth Lillegraven, Nils-Øivind Haagensen, Ingvild Rishøi og Stian Johansen.

Viktig stemme
Gjennom sine noveller, romaner og skuespill ble Bjørg Vik en av de viktigste stemmene i norsk og nordisk etterkrigslitteratur. Hennes 80-års jubileum i år er et flott utgangspunkt for å starte en ny litteraturfestival i Porsgrunn, og vi er beæret over at vår egen forfatterdronning gir navnet sitt til litteraturdagene. Bjørg Vik-dagene ønsker å løfte frem de spennende strømningene innen kortformen i norsk litteratur.

Festivalen er støttet av Telemark Fylkeskommune, Porsgrunn bibliotek/Porsgrunn kommune.

Her er en filmsnutt av hva som skal skje under festivaldagene

Program: https://litteraturgarasjen.no/program-bjorg-vik-dagene/

Bla i programmet her:

Bjørg Vik-prisen – de nominerte:

https://litteraturgarasjen.no/2015/09/18/og-de-nominerte-er/

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..