Kategorier
Arrangementer Mellom linjene

Rett inn på førsteplass

IMG_3390
GLEDER SEG TIL ÆLVESPEILET: Jørn Lier Horst’s siste roman ‘Blindgang’ har gått rett inn på toppen av salgslistene. Torsdag 11. juni besøker han Porsgrunns kulturhus. Foto: Astrid Borchgrevink Lund.

Jørn Lier Horst’s nyeste kriminalroman var tilgjengelig i bokhandlerne forrige lørdag. Etter bare èn dag i salg gikk ‘Blindgang’ til topps på bokslaglistene, og der ser det ut til at den vil holde seg utover sommeren.

Den tiende boka om William Wisting handler om saker som har blitt forledet ut av kurs, fått feil fokus eller blitt behandlet for overfladisk. Dette gjelder selvfølgelig de to store kriminalsakene som opptar Wisting i denne romanen, en forsvinningssak i Larvik og en drapssak i Kristiansand, men også hans egen tilværelse er på vei inn i en blindgang. Roligere dager og flere kvinner frister, men Wisting ser i en annen retning.

‘Blindgang’ er en solid oppvisning i troverdig etterforskningsarbeid. I tidligere romaner har Horst beskrevet både ilanddrevne, avkappede føtter og halshogde hoder på torvet i Larvik. I ‘Blindgang’ er det rå og groteske tonet ned, men spenningen er ivaretatt. Leseren blir dratt med på et spennende puslespill med intriger, skarpe hjerner og et dramatisk svangerskap i et sommerhett Stavern.

Med sine senere utgivelser om William Wisting, har Jørn Lier Horst fra Rugtfedt i Bamble seilt opp som en av Nordens absolutt bestselgende og mestvinnende kriminalforfattere. Litteraturgarasjen har invitert ham til en samtale ‘mellom linjene’ i kulturhuset Ælvespeilet i Porsgrunn den 11. juni.

 

Mer om Jørn Lier Horst’s Porsgrunnsbesøk finner du her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..