arne-olav-lunde-hageberg---nett

BOKPAKKEVINNER: Arne Olav Lunde Hageberg . (Foto: Astrid Borchgrevink Lund)

 

-Kjempegøy med bokpakke, gliser Arne Olav Lunde Hageberg som ble den heldige vinneren av Litteraturgarasjens uhøytidelige konkurranse.

Tekst og foto: Astrid Borchgrevink Lund

Ca. 80 deltakere var med i på kampen om bøkene, men det var Hageberg fra Skien som ble trukket ut blant alle som deltok i konkurransen. Litteraturgarasjen fikk tilbakemeldinger fra både nord og sør i landet.

Bøker og mokkabønner
Bokpakka bestod av Jon Fosse, Thomas Enger «Skinndød», romanen «Refs» og «Pusterom til kvinner som gjør for mye» og naturligvis en eske mokkabønner til nytelse når bøkene skal fortæres.

Skriver sangtekster
-Du sier det er gøy å vinne bøker, men hva leser du hvis du får velge selv?
-Jeg liker veldig mye, samtidig som det er lite som skal til før jeg kjeder meg. Jeg har en grunnleggende respekt for det å skrive, og har ikke en forfatter i magen. Sangtekster derimot, på det område trives jeg godt, sier Hageberg som har bakgrunn som litteraturviter i tillegg til musikerkarrieren. Han har også erfaring som bokanmelder og journalist og skal til høsten over i ny stilling ved Skien bibliotek.

-Mange av bøkene jeg har lest lever ennå i meg. En av favorittene er «Solar» av Ian McEwan.