Kategorier
Nyheter Scenekunst Uncategorized

Gruset i tannhjulet

TRACS 2

-Jeg vil feire de rare som aldri passet inn. De som er gruset i tannhjulet, sier regissør Thea Danielsen Fjørtoft. Torsdag er det premiere på forestillingen «Tracks» i Kunsthall Grenland.

 

Tekst/foto: Astrid Borchgrevink Lund

Scenekunstforestillingen er i krysningspunktet mellom video, lydinstallasjon, tekst og bevegelse. En punkpoetisk forestilling som regissøren gjerne kaller den.

Feil vei opp rulletrappa
Vi møtes i Kunsthallen i Porsgrunn der to dansere beveger seg til musikk og lyder mens video brettes ut på veggene i bakgrunnen. Veggene skifter farge og er med på å tonesette dansernes bevegelser. De som skal formidle utskuddene, de som går feil vei opp rulletrappa eller som hopper opp på bordet for å deklamere et selvskrevet dikt.

Pastellgenerasjonen
-Er du en av dem?
-Jeg synes mange unge er veldig opptatt av å følge normen. Pastellgenerasjonen der alle blir mer og mer lik hverandre, har de samme veskene og det lange håret. Sjøl ble jeg tøffere med årene og er opptatt av de opprørske stemmene som ikke nødvendigvis tar så stor plass. Forestillingen handler om å være i bevegelse, det å ta noen valg. Vi bør tenke over hva vi sår, men jeg kommer ikke med noen fasit. Håper likevel å trigge noens tanker. -Ligger det et sinne under her?
-Nei, heller en feiring til den rare som aldri passet inn, sier Danielsen Fjørtoft til Litteraturgarasjen. (Artikkelen fortsetter under bildet)

TRACS 1
FINPUSS FØR FORESTILLING: Gjengen bak «Tracks» med regissør Thea Danielsen Fjørtoft(til høyre). Foto: Astrid Borchgrevink Lund/Litteraturgarasjen)

 

Kulturfylke
Det er første gang skuespilleren har regi på et stykke alene og spent på hvordan «Tracks» vil bli mottatt. -Jeg er fryktelig spent på å møte publikum. Det er en forestilling der publikum blir invitert til å reflektere, sier hun. «Tracks» blir spilt fra 19.-21.mars før det går mot skoleforestilling. 33-åringen har lang erfaring som skuespiller og flyttet til Telemark for ett år siden. -Vi flyttet til Neslandsvatn fordi Telemark er et attraktivt kulturfylke. Og det har vist seg å stemme.

«TRACKS»

Grenland Kunsthall Premiere: 19.mars Konsept/kunstnerisk ansvarlig: Thea Danielsen Fjørtoft Produsent: Catrine Orr Danielsen Tekst: Eirik Willyson/Gordon Miles/Thea Danielsen Fjørtoft Lyd: Martin Langlie Video: Birk Nygård Koreografi: Thea Danielsen Fjørtoft Dramaturgi: Elin Amundsen Grindaker Kostyme: Sigtru Nesland Utøvere: Hildur Kristinsdottir og Mathias Jin Budtz Stemmer: Tuva Syvertsen, Eirik Willyson, Gordon Miles, Molly Miles
TRACS 3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..