Kategorier
Dramatikk Nyheter Uncategorized

Teater-talenter på manusjakt

 

Porsgrunn amatørteater 2 nett

De har alle stått på scenen, men aldri laget en teaterforestilling. I går startet arbeidet med sjørøverstykket «Dancing Queen» hvor det både handler om å finne den spennende handlingen og selve skatten. 

 

Det ryktes allerede at Porsgrunn Amatørteater vil skape en feministisk vri på sjøfartshistorien i den gamle skipsbyen. I familieforestillingen vil vi få møte både kapteinen Gretne Grete, Synske Synne, Lange Ludvig, to fulle menn og et røft mannskap som skal håndtere høye bølger og mange utfordringer. Handlingen foregår på 15-1600-tallet selv om barken «Skomvær» av Porsgrunn by som spiller en helt sentral rolle, først ble bygd i 1890.

Mange ideer
– Sjørøverne er veldig sultne på å finne tegningene til denne båten, men om de lykkes med å finne skatten kan jeg ikke røpe. Det får publikum først vite i august. Da skal stykket settes opp på Sjøfartsmuseet, forteller regissør Tom Berge Hansen. De 19 skuespillerne som møtes på Meierigården, er ivrige etter å finne på ting stykket skal inneholde.
– Vi har noen ideer og det er gøy å lage noe helt nytt, forteller Sunniva Humlen Gudmundseth og Lone Lyng Wallestad til Litteraturgarasjen.

 

Teaterlæring
-Hvordan går dere frem når 19 personer skal forme et stykke? – Vi har noen stikkord og ideer og jobber med det i grupper. Jeg tror det er en bra form for teaterlæring. Dette er virkelig en kjempegjeng, sier Tom Berge Hansen som lover at en ny sjørøversang skal være klar til premieren. Leder av Porsgrunn Amatørteater Trude Lyng er glad for oppdraget fra Sjøfartsmuseet. – Dette er et bestillingsverk som vi vil legge mye arbeid i denne våren. Totalt er det over 30 barn og unge med i amatørteateret samtidig som mange står på venteliste. Teater er både gøy og populært.

Tekst og foto: Astrid Borchgrevink Lund 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..