Kategorier
Uncategorized

Blogging på biblioteket

 blogging porgrunn bibliotek astrid nett 1

 

Fullt hus og mange spørsmål fra publikum da Porsgrunn bibliotek åpnet dørene for en kveld med blogging og sosiale medier som tema.

Gjestene denne kvelden var blogger SuzanneAabel og Litteraturgarasjens Astrid Borchgrevink Lund og Per Erik Andersen.

Ferdigmat og nye, litterære stemmer
Aabel bruker sitt eget navn i bloggen og tar gjerne opp spørsmål som feminisme, Midtøsten og saker hun reagerer på. Hun heier på barnemat på ferdigglass og freser mot mobbing. Litteraturgarasjen som er et litterært nettsted for å fremme lese- og skrivelyst. Litteraturgarasjen heier på nye, litterære stemmer i Telemark samtidig som nettstedet jobber journalistisk med saker, portretter og kronikker i tillegg til å gi ut papirmagasin, arrangere bokbad og samarbeide om krimfestivalen «Døden på Høyers» i Skien». Både Suzanne Aabel og Litteraturgarasjen følger Vær Varsom-plakaten om er et viktig journalistisk prinsipp. -Vi er ikke rosabloggere og heller ikke kjøpt og betalt av annonsører, var deres samstemte kommentar.

suzanne aabel
Blogger Suzanne Aabel ble intevjuet av Anne-Beth La Force fra Kvindernes læseforening.

 

 

Dropp bagatellene
Det er verken vanskelig eller skummelt å blogge eller drive et nettsted. Men man bør være en god historieforteller, brenne for noe. Ikke skriv om de små bagateller, men saker som berører og engasjerer deg enten det er kampen mot mobbing, hobbyer som strikking og foto eller hva med å skrive om alle turene i marka. Korte tekster og gjerne flere bilder. Finn en publiseringsplattform som passer deg. WordPress kan være et sted å starte. Legg hver sak eller post ut på Facebook og Twitter og bruk gjerne også Instagram. Mulighetene er mange hvis du har lyst. Kvelden ble arrangert av Porsgrunn bibliotek og Kvindernes Læseforening i forbindelse med Bibliotekuka i Telemark.

blogging porsgrunn bibliotek publikum nett 1
NYSGJERRIGE PÅ NOE NYTT: Mange ville høre om blogging og sosiale medier på Porsgrunn bibliotek torsdag. Kvelden ble arrangert som en del av Bibliotekuka i Telemark. Foto: Astrid Aase Thorstensen

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..