merete junker 1

Prisnominert. Merete Junker. Foto: Astrid Borchgrevink Lund.

 

«Dette er stort. Det å bli nominert til Rivertonprisen det nest største en krimforfatter kan oppleve. Jeg er glad, stolt og takknemlig. Ale fem er vinnere i dag,» sier Merete Junker til Litteraturgarasjen.

Sammen med kjente krimforfattere som Karin Fossum, Asbjørn Jakhellen, Marit Reiersgård og Gunnar Staalesen, finner vi Merete Junker fra Skien. Hun er en av de fem som er nominert til den høyt hengende Rivertonprisen. Det ble offentliggjort i dag.

Junker er nominert for krimromanen «Venuspassasjen». Det er hennes fjerde bok, men hun er godt i gang med enda en spenningsfylt roman.

Bygge opp plott Før påske får vi vite hvem som får tildelt Rivertonprisen og den «gylne revolver». Prisen blir delt til den beste norske kriminalromanen som er utgitt i 2014. Det kommer årlig ut ca. 50 norske kriminalromaner i Norge. Merete Junker har i et tidligere intervju med Litteraturgarasjen fortalt at hun stortrives med  å bygge opp et plott, men bestialske bøker kan hun egentlig klare seg uten.

Tekst og foto: Astrid Borchgrevink Lund

NB: 18. mars ble det klart at Rivertonprisen gikk til Karin Fossum for romanen «Helvetesilden».