Kategorier
julekalender 2014

23. desember – Vidar Sundstøl – Mesteren og Margarita

23 desember vidar sundstøl

 

Vidar Sundstøl har skrevet syv bøker på ni år.  Han Rivertonprisen 2008, deltok på årets krimfestival i Skien, Døden på Høyers, og i mars kommer hans neste roman, «Djevelens giftering» med handling fra Telemark. Her er hans favorittbok.

 

Mesteren og Margarita av Mikhail Bulgakov.

Vi befinner oss på 30-tallet, og Djevelen kommer på besøk  till Stalins Moskva, i skikkelse av en eldre tryllekjunstner. Sammen med ham er blant andre en stor svart katt som går på to ben, skyter med pistol og er en satan til å spille sjakk.  Samtidig fortelles en annen historie – den om Pontius Pilatus og en Jesus to tusen år tidligere.  Der var selvsagt også Djevelen til stede, og det påstås at boka var inspirasjonen bak Rolling Stones legendarisk låt «Sympathy for the Devil.» Denne romanen er ganske enkelt et av litteraturens største mesterverk.

 

God jul fra Vidar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..