20 desember erik enger

Erik Enger er mangeårig sjefsredaktør i Porsgrunns Dagblad.

Mine favorittbøker

Jeg var i oppveksten fullstendig oppslukt i Hardy-guttene. Tror jeg har lest nærmere 100 bøker. Jeg gikk i en ganske vilter klasse på Tveten barneskole, men da fru Aarrestad leste Hardy-bøker var det fullstendig tyst. De var så utrolig spennende, med en dramaturgi som var helt perfekt for 20 minutters høytlesning hver dag. Brødrene Frank og Joe Hardy dumper alltid borti skumle typer i den amerikanske småbyen Bayport. Hvert kapittel bygger seg opp mot et klimaks, nesten på samme måte som nåtidens krimhelt Jack Bauer i tv-serien «24». Handlingen drives hele tida videre via nye, litt tilfeldige mysterier som guttene dumper borti. Frank og Joe Hardy er to helt vanlige gutter som er lett å identifisere seg med.

Jeg tror det var de gode miljøskildringene, stemningene og at heltene alltid overvant skurkene som fascinerte meg.

God jul fra Erik