Kategorier
julekalender 2014

18. desember – Jørn Steen – Tor Åge Bringsværd

18 desember jørn steen

Jørn Steen er fotograf og filmskaper. Våren/sommeren 2016 har hans første helaftens spillefilm SAGA filmpremiere. En helt klassisk Black Metal-biker-zombie-film ifølge Steen. Han har sendt Litteraturgarasjen dette julekortet.

 

Hei, og takk for kul kalender

Min favorittforfatter er Tor Åge Bringsværd. 

Jeg er usikker på hvilken bok som er min favorittbok, det vil nok variere fra dag til dag, men Tor Åge er min favorittforfatter. Ingen over, ingen ved siden. Som ca. 15 åring dro jeg på biblioteket når mine kompiser dro på fotballtrening e.l. Jeg hadde ingen interesse av sport, men følte ofte at jeg skilte meg ut og tenkte anderledes enn de andre. På biblioteket var det en hittil uoppdaget verden, det må ha vært en million uleste bøker der. Jeg visste knapt hvor jeg skulle begynne. Men jeg likte cowboyfilmer, selv om jeg hadde en tendens til å holde med indianerne. Mens jeg scannet hyllene fant jeg en bok som het Bløtkakemannen og Apachepikene. For en spennende mix! Det viste seg i ettertid at dette var to separate bøker i en perm, men det gjorde ikkeno. Jeg hadde snublet over en anarkistisk fabel, og visste der og da ikke at det fantes noen som tenkte i disse baner. Men jeg kjente meg igjen, og da jeg oppdaget at forfatteren var fra Skien var jeg solgt.

Siden har jeg hatt gleden av å jobbe litt med Tor Åge og oppdaget da at han i tillegg til å være verdens beste forfatter også er verdens hyggeligste fyr.

Have a very heavy Christmas

Jørn Steen

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..