Kategorier
julekalender 2014

16. desember – Christer L. Sørensen – Hestekrefter

16 desember christer l sørensen

 

Direktør for Thon Hotel Høyers, Christer L. Sørensen er en bokkjenner, noe vi la merke til da vi samarbeidet om den nye krimfestivalen «Døden på Høyers» tidligere iår. I tillegg er Christer bilentusiast, og har valgt Lars Myttings «Hestekrefter» som sin favorittbok.

 

Hei Litteraturgarasjen.

Jeg har lyst til å dra frem bokaktuelle Lars Mytting og hans debut roman » Hestekrefter»  som min favorittbok. Dette er den ultimate boka om mannen.

Mytting er en norsk forfatter som evner å beskrive vår norske folkesjel på ulike plan og beviste dette veldig godt for noen år siden med sin bok “Hel ved” som lå under de fleste norske juletre i 2011.

Som litt over gjennomsnittet bilinteressert og med stor fasinasjon for 1960 og 70 tallet er Myttings bok Hestekrefter en bok jeg har trykket til mitt bryst.

Hestekrefter utkom i 2006. Romanen handler om bensinstasjoneier Erik Fyksen, som driver landets siste Mobil-stasjon, lenge etter at Mobil er nedlagt.

Livet hans blant V8-motorene kunne fortsatt som før, men planer om veiomlegging rykker Erik ut av tilværelsen i smøregrava og inn i en ensom kamp mot urbane moderniseringskrefter, spøkelser fra egen fortid, og ikke minst hans gamle rival, skytterlagsformannen Harald Jøtul.

Fyksens originale 60-talls-stasjon er utgått på designdato, utgått på konseptdato, utgått på vareutvalg – utgått på alt annet enn kunnskap om biler og vedlikehold. Men 34-åringen selger seg dyrt. For Norges siste Mobilstasjon er også et fredlyst tempel over tapt kjærlighet – minnesmerket over henne som riksveien tok.

Hestekrefter fikk mange entusiastiske lesere, og førsteopplaget ble utsolgt etter bare tre uker. Den ble trykt i tilsammen fire opplag i Norge, og utkom også på tysk, svensk, dansk og finsk. Med utenlandssalget inkludert er den en av de mest solgte norske debutromaner noensinne.

 

Julehilsen

 

Christer L. Sørensen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..