16 desember christer l sørensen

 

Direktør for Thon Hotel Høyers, Christer L. Sørensen er en bokkjenner, noe vi la merke til da vi samarbeidet om den nye krimfestivalen «Døden på Høyers» tidligere iår. I tillegg er Christer bilentusiast, og har valgt Lars Myttings «Hestekrefter» som sin favorittbok.

 

Hei Litteraturgarasjen.

Jeg har lyst til å dra frem bokaktuelle Lars Mytting og hans debut roman » Hestekrefter»  som min favorittbok. Dette er den ultimate boka om mannen.

Mytting er en norsk forfatter som evner å beskrive vår norske folkesjel på ulike plan og beviste dette veldig godt for noen år siden med sin bok “Hel ved” som lå under de fleste norske juletre i 2011.

Som litt over gjennomsnittet bilinteressert og med stor fasinasjon for 1960 og 70 tallet er Myttings bok Hestekrefter en bok jeg har trykket til mitt bryst.

Hestekrefter utkom i 2006. Romanen handler om bensinstasjoneier Erik Fyksen, som driver landets siste Mobil-stasjon, lenge etter at Mobil er nedlagt.

Livet hans blant V8-motorene kunne fortsatt som før, men planer om veiomlegging rykker Erik ut av tilværelsen i smøregrava og inn i en ensom kamp mot urbane moderniseringskrefter, spøkelser fra egen fortid, og ikke minst hans gamle rival, skytterlagsformannen Harald Jøtul.

Fyksens originale 60-talls-stasjon er utgått på designdato, utgått på konseptdato, utgått på vareutvalg – utgått på alt annet enn kunnskap om biler og vedlikehold. Men 34-åringen selger seg dyrt. For Norges siste Mobilstasjon er også et fredlyst tempel over tapt kjærlighet – minnesmerket over henne som riksveien tok.

Hestekrefter fikk mange entusiastiske lesere, og førsteopplaget ble utsolgt etter bare tre uker. Den ble trykt i tilsammen fire opplag i Norge, og utkom også på tysk, svensk, dansk og finsk. Med utenlandssalget inkludert er den en av de mest solgte norske debutromaner noensinne.

 

Julehilsen

 

Christer L. Sørensen