Kategorier
Nyheter

Pakker inn med ord

 

innpakking 4
MILJØVENNLIG: Maria Løkken er en kløpper til å pakke inn julegaver.

Avispapir, hyssing og gamle magasiner blir til spennende gaver når gjenbruk av skrevne ord er i fokus. SE VIDEO NEDERST I SAKEN

I samarbeid med Fremtidens Byer tilbyr Renovasjon Grenland folk i førjulsstemning hjelp til å pakke inn gavene med en miljøvennlig vri. Gratis pakkeservice er nøkkelordet.

Ny vri
For det finnes alternativer til fint gavepapir som ikke kan resirkuleres. Lørdag hjalp søstrene Maria og Hedda Løkken folk med posene fulle av julegaver, med å pakke inn med en med en ny vri. Innlosjert i et ett tomt butikklokale i Porsgrunns Storgate, har de hengt flotte eksempler på hva som er mulig å få til ved hjelp av enkle midler og en dose fantasi.

– Her har vi funnet frem en bunke gamle magasiner i tillegg til gråpapir, hyssing og remser av en duk. Knapper pynter vi masse med, forklarer Hedda mens søsteren hjelper Inger Evenseth og barnebarnet Sølve med en gave. Den blir pyntet med blått stoff og en fjær. (Saken fortsetter under bildet).

Personlig
Et juletre er dekorert med en sirlig brettet plakat formet som en papirdukke og merkelapper er klippet ut, klare til å bli påskrevet «til… og fra».
– Dette er virkelig et flott tiltak. Jeg hadde nok ikke kommet på dette selv, men nå skal jeg hjem og se hva jeg har i skuffer og skap som jeg kan bruke. Gavene blir jo ekstra personlige når man legger litt mer i det, mener Inger Evenseth.

-Men bryr folk seg så mye om hvordan selve pakka ser ut, er det ikke innholdet som teller?

Rett i søpla
Søstrene Løkken tror ikke det.
– Det er det lille ekstra som gjør forskjellen. Vi har alltid tatt vare fine bånd og papir slik at det kan brukes om igjen. Samtidig er det trist at det går så mye tømmer til spille for å lage papir etter jul havner rett i søpla, sier søstrene før de går løs på enda en morsom pakkeutfordring av gamle rester.

borchgrevink byline

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..