Kategorier
julekalender 2014

6. desember – Ove Mellingen – Sangen om den vakre Maria

6 desember ove mellingen

Dagens julekort på peishylla kommer fra bergenser og redaktør i Telemarksavisa, Ove Mellingen. Om den energiske og engasjerte Ove sies det at han er så kjapp i replikken at han går under navnet TekstMellingen. avisredaktøren ble sist sett rekende langs veien fra Skien til Ullevål mens han filosoferte over countrymusikk og fotball.

 

Hei Litteraturgarasjen

Sangen om den vakre María av Oscar Hijuelos er kanskje en passende favoritt, selv om det er mange om beinet. Ikke minst Roy Jacobsens «De usynlige» – som en slags oppfølger på «Seierherrene» og også Solstads T. Singer.

Men den boken til Hijuelos gjorde såpass inntrykk at jeg en gang reiste til Santiago de Cuba – bare for å gå på gatene som brødrene i denne boken hadde gått. Santiago er den nest største byen på Cuba, men helt annerledes enn Havana. Mens de jobber og bygger byråkrati i Havna, så drikker og danser de i Santiago – som ligger i motsatt ende av øyen, i Oriente-området.

Selv om boken, i all hovedsak, foregår i New York – er det cubanske så sterkt til stede at det absolutt er en bok om cubaner og Cuba. Det kom forresten, en slags oppfølger, for et par år siden, den andre er mer enn 20 år gammel, som også var bra-  men på langt nær så god som «Sangen om den vakre María».

God jul fra Ove Mellingen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..