Kategorier
julekalender 2014

1. desember – Lars Vik – Om kunsten å lese og skrive

1 des lars vik

Litteraturgarasjen er i julemodus. Vi har spurt en gjeng flotte lese- og bokentusiaster i Grenland om hvilken som er deres favorittbok. Julekortene strømmer inn til redaksjonen og vi vil presentere en gjest og bok hver dag frem til julaften. Først ute i årets julekalender er forfatter og regissør Lars Vik fra Grenland Friteater.

 

Hei garasjen!

Min favorittbok: Om kunsten å lese og skrive 

En liten oransje bok jeg leser igjen og igjen, med like stor glede og interesse hver gang. Den er enkel og inderlig, holdt i et glassklart språk og er klok uten å være belærende. Bare hør på første avsnitt:

«Hva skjer når vi leser? Øyet følger svarte bokstaver på det hvite papiret fra venstre mot høyre, igjen og igjen. Og skikkelser, natur eller tanker som en annen har tenkt, nylig eller for tusen år siden, trer frem i vår fantasi. Det er et større under enn at man har fått et såkorn fra faraoenes gravkamre til å spire. Og likevel skjer det hvert eneste øyeblikk.»

Julehilsen fra Lars Vik

 

om kunsten å lese og skrive

Om kunsten å lese og skrive
Olof Lagerkrantz
Bokvennen forlag
Utgitt år 2000

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..