Kategorier
Scenekunst

Suggererende reise

inu collective 1
KRAFT: Trip en masse er direkte, fysisk og krevende for både publikum og utøvere.

 

Litteraturgarasjen stakk innom på prøvene til danseforestillingen TRIP en masse som vises i Ælvespeilet førstkommende fredag.

Tekst: Per Erik Andersen
Foto: Astrid Borchgrevink Lund

-Det er en svært energisk og fysisk krevende forestilling, både for publikum og utøverne, sier Marie Ursin, en av medlemmene i Inu Collective som fremfører forestillingen.

I samarbeid med DIG (Dansekunst i Grenland) og festivalprosjektet Tid for dans, settes forestillingen opp i Porsgrunn.

Suggererende effekt
-TRIP er på mange måter en uhyggelig forestilling, fortsetter Ursin. Den har vunnet flere priser og har blitt satt opp både i Europa og Afrika. Første gang jeg selv så den i Sverige i 2012 ble jeg helt blåst av banen. Den er veldig direkte og har en suggererende effekt på publikum. Det er veldig gøy at dansekollektivet vårt nå viser den her.

(se en filmsnutt fra Inu Collectives prøver på Trip en masse her:)

Aggresjon og kraft
Mye av samtidsdansens virtuositet og eleganse er skrellet vekk i dette stykket. White Horse Collective står for koreografien i TRIP, er en reise i basisen av å være menneske. Aggresjonen vi føler, raseriet, individets indre kampen for endring. Noen tolker forestilling politisk i forhold til pågående krigssituasjoner, andre som en feministisk manifestasjon eller individets kamp for rettferdighet og overlevelse. Danserne i Inu collective sier selv om forestillingen:

We didn’t have an opinion, yet wanted a revolution.
We cried ourselves empty of all pathos and laughed at the utopias we didn’t believe in.
We got high on hard work and blind faith.

(artikkelen fortsetter under bildet)

inu collective 2
INU COLLECTIVE: (f.v.) Lovisa Rosell, Alexandra Tveit, Tea Harryson, Annie Kay Dahlström, Lisen Ellard, Anna Karin Dumfors, Marie Ursin. Katrine Johansen var ikke tilstede ved fotograferingen.

-Reaksjonene er alltid sprikende og sterke, sier Alexandra Tveit, en av de syv danserne i Inu Collective. Publikum må få lov til å legge inn de tolkninger de selv ønsker av forestillingen. Å gjøre den er en kraftprestasjon og form for meditasjon på samme tid. Både å se og fremføre TRIP sitter i kroppen lenge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..