Kategorier
Folk som gjør en forskjell Nyheter

Mye mer enn søppel

IMG_2199
STARTE TIDLIG: Gjenbruk og holdninger hører sammen mener forfatter og leder av Grenland gjenbrukssenter Nina Odegard (t.h.) og kunstner Guro Dale.

-Mange oppfatter gjenbruk som søppel. Som noe ræl. Men det finnes utallige måter å bruke forskjellige materialer på og i barnehagene er dette både viktig og populært, sier Nina Odegard, forfatter bak boka «Gjenbruk som kreativ kraft».

Tekst og foto: Astrid Borchgrevink Lund

I lokalene til Grenland Gjenbrukssenter ligger kasser med kasserte varer fra industrien. Vi finner papp og plast og hyller med materialer i friske farger. Materier som er til overs, men som kan være fristende nok for barnehagebarn å få brynt seg på. Og det er nettopp det Nina Odegard er opptatt av. Etter endt masteroppgave fikk hun en forespørsel om å gi ut en egen bok om gjenbruk. En bok som blant annet skal inspirere barnehagene til å se på avdanket materiale på en ny måte.

Det handler om gjenbruk,
miljøvennlige materialer og holdningsskapende arbeid

Høyt opplag
– Det handler om gjenbruk, miljøvennlige materialer og holdningsskapende arbeid. For det er viktig å starte tidlig. Det forteller all forskning i forhold til miljø og holdninger, understreker Odegard som gleder seg til boklansering i desember. Førsteopplaget på 2.000 eksemplarer og gis ut på Pedagogisk Forum. Odegard som har lang erfaring fra barnehager, har delt boka i tre deler. En teoridel, gjenbruk i praksis en egen del der hun tar for seg kropp, kjønn og forventninger i tillegg til bærekraftig utvikling og etikk.

(Saken ble første gang publisert i Litteraturgarasjen kulturmagasin #3)

2 svar på “Mye mer enn søppel”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..