Kategorier
Nyheter Uncategorized

På Kanten-pris til Jostein Gaarder

 

Gaarder-Jostein nett
(Foto: Niklas Lello)

 

Forfatter Jostein Gaarder mottar 23. mai Den norske filosofifestivalens pris. Festivalen starter i Kragerø 29. mai, mens prisutdelingen skjer på Litteraturhuset i Oslo der han samtidig blir intervjuet av BBC World Book Club.

 

Prisen deles ut av Stiftelsen «På Kanten». I begrunnelsen for tildelingen legges det vekt på to forhold: For det første Gaarders innsats for å skape interesse og glød for de store filosofiske spørsmål i Norge og verden for øvrig, fremfor alt hos ungdommen. For det andre at Gaarder gjennom sine bøker og sin øvrige skribentvirksomhet, og med egne økonomiske ressurser gjennom Sofie-prisen, har satt miljø og klima på dagsorden i Norge og internasjonalt på en grunnleggende og opplysende måte. Juryen betoner at Gaarders gjerning er preget av en smittende entusiasme som når ut, treffer og skaper en lignende entusiasme hos andre.

 

«Hva skal vi gjøre?»
Selve tildelingen vil skje fredag 23. mai på et arrangement på Litteraturhuset i Oslo der Jostein Gaarder skal blir intervjuet av BBC World Book Club. Det populære radioprogrammet og podcasten skal først og fremst handle om Gaarders internasjonale bestselger Sofies Verden. Sofies Verden kom ut i 1991, er oversatt til 62 språk og har solgt over 40 millioner på verdensbasis. Intervjuet vil foregå live for publikum på Litteraturhuset klokken 17.00 førstkommende fredag, og utdelingen av prisen vil skje umiddelbart etterpå. Selve prisen er et kunstverk og diplom.

Årets filosofifestival i Kragerø finner sted i dagene 29. mai til 1. juni. Temaet er denne gangen «Hva skal vi gjøre?», og de miljø- og klimautfordringene som prisvinneren har bidratt til å sette på dagsorden, har fått bred plass i programmet.

 

Tekst: Astrid Borchgrevink Lund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..