Kategorier
Nyheter

Garasjeåret 2013

Nærmere 200 redaksjonelle saker om litteratur i Telemark, Aust-Agder og Vestfold, 150.000 facebook-visninger, nesten 30.000 lesere fra 57 land på nettmagasinet, noe som tilsvarer over tjue fulle hus i operaen i Bjørvika, og over 1000 følgere på facebook. 2013 kan sannelig sies å være et aktivt og godt år for Litteraturgarasjen.

I januar var vi med på etablere facebookportalen Litteratur i Grenland, ble nesten Skutt i filler på friteateret. Utover vinteren snakket vi blant annet med Scheen Jazzorkester om deres nye lydbok, vi fant lykken på filosofisk kafe og deretter Grenlandsgull på Porsgrunn bibliotek, og påskeleste for NRK Østfajells.

Leste gjorde vi også for Underkultur, og på Pohlmanns. Redaksjonen har skrevet en rekke kronikker i løpet av året, blant annet  Med ryggen mot rommet, For lite brølingKjekkas-smekkas, og det nye kulturhuset i Porsgrunn, BREDDEN.

Vi har bokbadet og intervjuet både Merete Junker, Vidar Sundsdøl, Anders Lunde, Helga Flatland, Vera Micalsen, Finn Feilen,  Gro Trollet, Niels Chr. Geelmuyden og brukt mye tid på vårt hovedprosjekt i år, 50-års jubileet for forfatterskapet til Bjørg Vik.

I  sommermånedene hadde ferievikarene Bonnie & Clyde litterære måltid på Blaa, Thors matvogn, i Lyngør og på Langøya. Andersen i redaksjonen gikk uten mat i tretti dager for å utforske sulten. Vi holdt foredrag om «Sult» i Skien bibliotek og delte ut gratis kanelboller til publikum. Ærlig brød fikk vi også fra Siv Svolsbru

Vi dekket og lagde film fra Poesislammen på Gvarv i august, og hadde år egen innfallsvinkel til stemmerettsjubileet med reportasjene Kuleste lesba i by’n, Hold kjeft og vær deilig og Brevet fra Marie H.

Banditt-vikarene Bonnie & Clyde hadde også et innslag om Kongen av Saigon i årets julekalender som også inneholdt julepakketips fra Framtidas byer og Renovasjon i Grenland.   

Vi lover spennende og overraskende litteraturprosjekter i 2014. Garasjedøra står alltid åpen for nye forslag og innspill. Ta gjerne kontakt – godt nytt år fra oss i Litteraturgarasjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..