gro-trollet-nett1

 

Forfatter Gro Trollet er vokst opp i Skien, men bodd halve livet i Frankrike. Onsdag ble hun bokbadet om debutromanen «Skygger».

I førjulsstresset hadde ca. 30 sjeler funnet veien til Ibsenhuset og Litteraturhuset i Skiens siste bokbad for i år. Gro Trollet ble intervjuet av Litteraturgarasjens Per Erik Andersen om boka som tar for seg både krigsår og nåtid, Frankrike og Grenland. Intriger og krim som en rød tråd.

Uoppgjort
Hovedpersonen i «Skygger» er den norsk-franske etterforskeren Eva Levy som skal etterforske et drap på en kvinne. Etter hvert blir vi kjent med en eldre motstandsmann fra Grenland en steinhogger fra Sør-Frankrike som restaurerer monumenter og en journalist som er både til bry og glede for hovedpersonene. Eva må løse saken, men opplever samtidig å bli dratt inn i problematikk rundt det uoppgjorte etter krigen og hvordan hat og uvennskap får leve gjennom generasjoner.

Arven
-Hvordan mange fører den negative fører arven videre opptar meg like mye som toleranse og forsoning. Det er interessante temaer. Med denne boka vil jeg også fortelle viktigheten av å tilgi og la stoltheten vike, sier Trollet.

Romanen «Skygger» kom ut på Piratforlaget i fjor og er Gro Trollets første roman. Til daglig jobber hun i et forlag i Paris og hun er allerede i gang med bok nummer to i tillegg til at «Skygger» er i ferd med å bli tilrettelagt for franske lesere.

gro-trollet-nett2

DEBUTROMAN: Forfatter Gro Trollet fra Skien ble bokbadet av Litteraturgarasjens Per Erik Andersen.
(Foto: Astrid Borhgrevink Lund/Litteraturgarasjen,no)

astrid byline