julekalender

Johnny-Cash-and-Elvis-Presley-1956

Johnny Cash og Elvis Presley i 1956

Var de venner eller bitre fiender, Høvdingen og Kongen? Konkurrenter var de nok, med hver sin stil og uttrykksmåte, men privat var de ‘buddies’ fra midten av femtitallet. Tidlig i karrieren dro Johnny Cash og Elvis Presley på turnè sammen. I følge June Carter var det Elvis som først introduserte henne for Johnny Cash, noe som ga liv til en av rockens vakreste kjærlighetshistorier.

Dette klippet viser de to sammen med Buddy Holly og Carl Perkins etter en øvingsseanse i 1954, like etter Cash hadde gjort sin første plateinnspilling. Elvis i front, Johnny Cash i den skyggefulle bakgrunnen.

Elvis hadde sin første store hit med «That’s all right» i 1954 og Johnny med  «Geth Rythm» i 1956. Deres karrierer er sammenlignbare med opp- og nedturer, rus, sammenbrudd og gjentatte comebacks. Humor og pek sendte de hverandre også fra scenen. Her et klipp som eviggjør at Cash is King.

Hvem som er størst og best kan ikke besvares, det avhenger av hvilke mål man bruker, hvilket ben man står opp på, og hvilke solbriller man bruker. Avgjør selv, her først er gjensyn med en julete og svært så selvsikker Elvis Presley i duett med Martina McBride.

Og her Johnny Cash i samsang med sin kone i et juleshow fra 1977.