Kategorier
Nyheter

Diktets vinner

Karlijn Achterberg
Diktkonkurransevinner Karlijn Achterberg

Diktets venner er en forunderlig forsamling, og uten å virke uhøflig aner jeg at flere av medlemmene kanskje også var tilstede på stiftelsesmøtet i 1959. Foreningens leder, Jan Køppen Petersen er en markant personlighet i det litterære Grenland og kan enklest  karakteriseres som:

ildsjel (‘ilʃeːl)
substantiv maskulin-feminin
person som er fylt av iver og begeistring, drivkraft

Han har vært engasjert i Diktets Venner i tjuefem år, og i sine femten år som leder har han øket medlemsmassen fra under førti til over 150. Da foreningen feiret sitt femtiårsjubileum i 2009 mottok Køppen Skien kommunes kulturpris. Også i kveld skriver et par nye seg på medlemslisten.

Olav Mosdøl
Forfatter og lyriker Olav Mosdøl

Diktkonkurranse

I høst har Jan Køppen Petersen, Diktets venner og Telemarksavisa arrangert diktkonkurranse. Vinneren i åpen klasse ble forfatteren og lyrikeren Olav Mosdøl fra Kviteseid med diktet «Vårherres rune», og i klassen for beste dikt i aldersgruppen under tjue år, vant 12 år gamle Karlijn Josefine Achterberg med diktet «Høstens ankomst».
Karlijn er opprinnelig fra Nederland og har et tydelig litterært talent med stor språklig forståelse. Hun fremførte sitt vinnerdikt til stor applaus

Hør Karlijn Achterber les vinnerdiktet «Høstens ankomst»:

Hør Olav Mosdøl lese vinnerdiktet «Vårherres rune»: 

Stuntpoeter
Men man skal ikke la seg lure til å tro at sterke briller, vonde rygger, kaffe, kaker og lotteri pausen er tegn på alderdom og forgangenhet. Diktets venner har huset mange litterære storheter, og på kveldens møte på Melkekafeen i Skien har noen medbragt gull på innerlomma, mens andre av medlemmene på godt over sytti niskriver små diktstubber på servietter og fremfører verkene med stort engasjement på direkten.

Jan Køppen Petersen
Jan Køppen Petersen – Diktets venner

«Men vi ønsker oss flere unge medlemmer», sier ildsjelen Køppen. «Poesi er forståelse og fornyelse. Vi har nok en overvekt av klassiske lyrikere og lesere i medlemsmassen, men vi er også åpne for det nye og moderne.» Kveldens egentlige vinner tar seg en slurk kaffe før Paal Jensen spiller opp til konsert etter pausen.

pea byline

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..