Kategorier
Bokbad

Tøffe tider

vera-michaelsen-nett1

Sjalusi, grensesetting og dumme voksne. Det er hardt å være 13 år. Det får Camilla Larsen oppleve i Vera Michaelsens ungdomsroman ”Hyperpubertet”.

Onsdag ble hun bokbadet på Ibsenhuset i Skien av Litteraturgarasjens Astrid Borchgrevink Lund.
Blant publikum var elever fra Gimsøy og Gjerpen skoler. De likte godt det de fikk høre og fniste og lo da Michaelsen leste høyt om pupper store som ballonger og selvlysende kviser.
– Ja, det var artig, og fint å høre Vera les, mente flere av elevene som var nysgjerrige på hvordan det er å skrive en bok og hvordan det er å være forfatter.

Veras hevn
Fra scenen leste Michaelsen flere utdrag fra boka og hun kunne røpe at den var skrevet som en slags hevn mot de som hadde vært kjipe mot forfatteren da hun selv var tenåring.
– Dette er en slags girlpowerbok, men bør også leses av gutter. På den måten kan de kanskje forstå tenåringsjenter litt bedre. (Saken fortsetter under bildet)

vera-michaelsen-nett2

Spion
Vera Michaelsen er kjent fra NRK, har flere bøker på samvittigheten, er spaltist i Aftenposten og er leder for Den kulturelle skolesekken. Hun er mye mulig over middels opptatt av ungdom.
– Jeg spionerer på dem, hører på dialogene, ser kroppsspråket og noterer ned. Mange unge er utrolig greie, men absolutt ikke alle. Skikkelig utspekulerte kan de være mot hverandre. Det er ikke bra. Det er noe av det jeg forsøker å skrive om i denne boka. Det å være modig nok til å si fra når nok er nok, mener Michaelsen.
Det var Litteraturhuset i Skien som stod for arrangementet. Anmeldelsen av boka kan du lese her: «Hyper-Vera»

Ett svar på “Tøffe tider”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..