Kategorier
Glemte skatter

Hitchcocks mysterier

hitchcock

Djevelgåten, spøkelsesjakt og mysteriet med den talende skalle. Dette er noen av gåtene de tre detektivene skal løse for selveste Alfred Hitchcock.

Forlagene kommer stadig med nye barne- og ungdomsbøker, men noen ganger er det vel så spennende å kikke i egne bokhyller, bla seg tilbake til tenåringstid da det var en fryd å løse gåter med hjelp av selveste skrekkfilmregissør Alfred Hitchcock.

Dramatiske avsløringer
Vi skal tilbake til 1970-tallet da serien ”Alfred Hitchcock og de tre detektivene” var på sitt mest populære. Pirrende titler som ”A. H. og de tre detektiver møter den hostende drage”, ”A.H. og de tre detektivene løser djevelgåten” sammen med og dramatiske avsløringer om den leende skygge og det grønne spøkelset, fikk det til å grøsse litt hver gang man stod der med en splitter ny bok i handa. Coverne var både spektakulære og grufulle på samme tid. Kister blinkende med gull, hårete monstre og banditter med hevn i blikket. Så var det bare å sluke boka og samtidig håpe at den aldri tok slutt.

Hovedkvarteret
Det kom ut 43 bøker om detektivene Jupiter Jones, Peter Crenshaw og Bob Andrews. De har hovedkvarteret sitt i en campingvogn i Jones skraphandel, som eies av Jupiters tante og onkel. Hitchcock skriver i forordet at guttene utgjør et fremragende lag. Jupiter er kvikk i tankegangen, Peter tapper og seig, mens Bob er mer ettertenksom og finner frem bakgrunnsopplysninger.
Serien er skrevet av Robert Arthur. Den første boka kom ut i USA i 1964 og ble gitt ut i Norge på Forlagshuset AS.
Bøkene har et høyt tempo og kapitlene har titler som ”Ekko fra det hinsidige”, ”En uhyggelig advarsel” og ”Fanget”. Ikke rart man ble mørkredd. Og er det fortsatt.

borchgrevink byline

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..