Kategorier
Nyheter

Et lik i fryseren

anders-lunde-nett-2

Anders Lundes novelle ”Skulpturen” blir film. – Dette betyr mye for meg, sier forfatteren fra Skien som er godt i gang med å ferdigstille en roman.

Novellen «Skulpturen» handler om en kunstner som oppbevarer et lik i fryseren. Hver ettermiddag tar han liket opp av fryseren og bærer det ned i kjelleren, hvor han stiller det opp på en forhøyning og utformer en skulptur av liket med meisel, vinkelsliper og hammer. Han forestiller seg at resultatet blir noe helt unikt, og at det vil bli hans store gjennombrudd.
Mål og ambisjoner
– Novellen handler om kunstnerens arbeid med skulpturen ettersom det skrider frem og stadig nye og overraskende elementer dukker opp, og teksten diskuterer også kunstneriske mål og ambisjoner, samt en litt humoristisk vinkling på misunnelse kunstnere kan føle seg imellom, sier Lunde til Litteraturgarasjen.no. ”Skulpturen” ble skrevet i 2006 og utgitt i Lundes debutbok «Noen iblant oss» fra 2009, på Aschehoug forlag.

Full frihet
– Hvem skal regissere og hvem skal spille i filmen?
– Produsenten heter Maria Salma Liaklev-Fostad og hun går 2. året ved Norges Kreative Fagskole i Trondheim, der hun studerer filmproduksjon. Hun vil lage novellefilmen sammen med et team. Jeg vet dessverre ikke hvem som skal spille i novellefilmen.
– Får du være med i selve prosessen?
– Jeg har stilt meg selv til rådighet, hvis det er noe filmteamet ønsker svar på. Bortsett fra dette har produsenten og hennes team full kunstnerisk frihet.

Vil bli lagt merke til
– Hva betyr dette for deg som forfatter?
– Det betyr veldig mye. Det en stor anerkjennelse at produsenten valgte nettopp min novelle, «Skulpturen», da samtidslitteraturen innehar mange gode noveller og novellesamlinger. Som forfatter ønsker man jo å bli lagt merke til, og at noen vil lage en novellefilm av en historie jeg skrev for fem år siden, og som attpåtil var min debut, viser jo at boken min fremdeles er aktuell og blir lest der ute. Samtidig er det en inspirasjon for videre arbeid.

– Hva jobber du med for tiden?
– Jeg holder for tiden på med å ferdigstille 2. utkast av en roman, som jeg har jobbet med siden våren 2012.

anders-lunde-bok-nett

borchgrevink byline

Ett svar på “Et lik i fryseren”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..