Kategorier
Arrangementer Bokbad

Høstprogrammet

Litteraturgarasjen er først og fremst et uavhengig nettmagasin for litterære stemmer og ytringer, lese- og skrivelyst. Som følge av dette gjennomfører vi også forskjellige prosjekter i samarbeid med andre. Tidligere i høst har vi hatt arrangementer i samarbeid med Aschehoug, Porsgrunnskonferansen og Grenland Filmklubb. For resten av høsten ser programmet slik ut:

  1. Kulturnatta – Markering av Bjørg Viks forfatterskap

bjørg+vik 2

Litteraturgarasjen har tatt initiativ til en feiring og markering av 50-års jubileet for Bjørg Viks forfatterskap i Porsgrunns nye storstue, Ælvespeilet. Feiringen foregår på «Kulturnatta» i Porsgrunn den 2. november og er et samarbeid mellom Litteraturgarasjen, Kulturavdelingen i Porsgrunn kommune og Cappelen Damm forlag.

Bjørg Viks bøker har blitt oversatt til 30 språk. Hun debuterte som forfatter i 1963 med novellesamlingen «Søndag ettermiddag», og i tillegg til en lang rekke romaner har hun blitt særlig kjent for sin novellekunst. Hun har mottatt en rekke priser for sine bøker og har blitt nominert til nordisk råds litteraturpris hele tre ganger.  I tillegg til sitt forfatterskap var Bjørg Vik i en av frontfigurene i den feministiske kampen på seksti- og syttitallet. 1973 var hun med på å starte det banebrytende kvinnetidsskriftet Sirene.

Bokekstra: Tove Nilsen

Vi markerer 50-års jubileet for Viks forfatterskap og feirer byens største forfatter med glimt fra hennes forfatterskap. Vi har vært så heldig å få forfatter Tove Nilsen på besøk for å holde et kåseri. Videre får Bjørg Vik hilsener fra Porsgrunn kommune og fra forlagsredaktør i Cappelen, Anders Heger. Feiringen er akkompagnert med musikalske innslag fra syttitallet.

Markeringen er et samarbeid mellom Litteraturgarasjen, Cappelen Damm forlag og Kulturnatta – Porsgrunn kommune. Arrangementet foregår i Ælvespeilet 2. november kl 16:00.

2.     Vera Michalsen – Hyperpubertet – Bokbad

vera mikalsen

Vera Micaelsen er kjent fra NRK Barne-TV, og hun har skrevet flere bøker. Nå er hun aktuell med boka Hyperpubertet, som handler om trettenåringen Camilla Larsen.
Camilla har ingen ordentlige venner og ingen pupper, men på klassetur skjer det noe merkelig, og plutselig går hun inn i en slags hyperpubertet!

 Hyperpubertet tar opp alt som er vanskelig og flaut med puberteten, og løfter det til et absurd nivå. Samtidig handler det om viktigheten av venner, om fjerne foreldre og om bruk av sosiale medier.

 VERA MICHALSEN – Hyperpubertet
 I samtale med Litteraturgarasjen, 20. nov, kl. 12.00
Sted: Foajeen, Ibsenhuset i Skien.  Fri entre.

Arrangør: Litteraturhuset i Skien i samarbeid med Aschehoug forlag

3. NIELS CHRISTIAN GEELMUYDEN – Sannheten på bordet – Bokbad

geelmyudenI Niels Chr. Geelmuydens siste bok – Sannheten på bordet – får vi ny informasjon om maten vi spiser. Forfatteren avslører sannheten om giftstoffene vi ikke får vite at maten inneholder. Om næringsinnholdet som avtar uten at vi får kjennskap til det. Om systematisk feilernæring, mishandling og medisinering av dyrene vi spiser. Men også om all den gode, rene maten som heldigvis fortsatt finnes.
Niels Chr. Geelmuyden er mest kjent for de mange uforlignelige portrettintervjuene han opp gjennom årene har skrevet i Kapital, Henne og andre publikasjoner. De siste 15 årene har han jevnlig også markert seg som morgenkåsør i NRK. Niels Chr. Geelmuydens tekster kjennetegnes av burlesk humor i kombinasjon med brodd og alvor.

Arrangeres av Litteraturhuset i Skien – i samarbeid med Slow Food Telemark og Århus Andelsgård

NIELS CHRISTIAN GEELMUYDEN – Sannheten på bordet
I samtale med Litteraturgarasjen, 27. november, kl 19.00
Sted: Århus Andelsgård i Skien.  Entre: kr. 150,-

4.     GRO TROLLET – Skygger – Bokbad

grotrolletGro Trollet er opprinnelig fra Skien, men har levd halve livet i Frankrike. I fjor debuterte hun med krimromanen Skygger, som tar oss med på en innholdsrik reise fra asfaltjungelen i Paris til Telemarks kyst- og bondemiljø.
Et kvinnelik blir funnet i Seinen og den norsk-franske etterforskeren Eva Levy blir satt på saken. Underveis kommer det fram at mysteriet har bånd til Norge og en historie som strekker seg langt tilbake i tid. Leserne blir kjent med en eldre motstandsmann fra Grenland, en steinhogger fra Sør-Frankrike og en journalist som er både til bry og glede for hovedpersonene. Gjennom dem får leserne flere vinklinger og innblikk i mysteriet som Eva må løse.
GRO TROLLET – Skygger
I samtale med Litteraturgarasjen, 18. desember, kl. 19.00
Sted: Anitra, Ibsenhuset i Skien   Entre: kr. 150,-

Arrangeres av Litteraturhuset i Skien – i samarbeid med Piratforlaget

pea byline

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..