Kategorier
Nyheter

Historier fra Halmrast

Fornøyd og rødkledt: Forfatter Haldis Halmrast
Fornøyd og rødkledt: Forfatter Haldis Halmrast

Haldis Halmrast sto i sin ti i bresjen for både flerkino og bibliotek i Porsgrunn og var en profilert kvinne i bybildet. Nå har ingeniøren lagt politikken på hylla og skrevet sin første roman; En sjel – flere liv.

Halmrast har gått med en forfatter i magen hele livet, men valg underveis gjorde at hun ikke har fått forfatteren frem før de siste årene. «En sjel – flere liv» oppveksten til ei lita jente i ei bygd i Aust-Agder under og etter den annen verdenskrig, og senere om hovedpersonen som eldre i en institusjon på Østlandet. «Vi har alle historier inne i oss,» forteller Halmrast publikum, «og denne var det viktig for meg å fortelle.»

Haldis Halmrast presenterte boken sin for et entusiastisk publikum på «Bokpraten» torsdag 19. september. Hun leste og fortalte både om denne boken og hennes kommende prosjekter. Allerede i høst kommer flere av hennes noveller i en antologi utgitt på Setedalsforlaget.

«Jeg har fortsatt mange historier som vil fortelles,» sier Halmrast, som tydeligvis har mer bein i nesa enn de fleste. Skrivingen gjør hun i Tyrkia, hvor hun også oversetter bøker og skriver for en engelsk avis.

Etter bokpraten signerte og solgte forfatteren boka si til et fornøyd publikum.

En driftig sjel – sannsynligvis flere bøker.

Foto: Astrid Borchgrevink lund

pea byline

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..