Kategorier
Nyheter

Humler og homofili stakk av med Lille Henrik-prisen

lille henrik
Verdige vinnere: Maren Kallåk (fra venstre), Maria Skaadel og Ann Sol Karlsen stakk ga de tre beste bidragene til årets Lille Henrik-pris

Det var spenning i luften og stappende fullt av forventningsfull ungdom på Parkbiografen da ungdomsprisen Lille Henrik ble delt ut første gang i forbindelse med Appelsinia litteraturfestival i Skien.

Ambisiøs pris

Prisen er stiftet av Skien kommune i samrbeid med Sparebanken Sør. Tanken er å utvide det geografiske området, slik at ungdom fra hele Sør-Norge neste år kan være med å konkurrere om den nye dramatikk- og litteraturprisen. I juryen for årets pris satt Fredrik Brattberg som juryleder, Helga Lilleland og Erika Amundsen.

Tekst og foto: Per Erik Andersen

Vinnertekst om humler og kjærlighet

Femten år gamle Ann sol Karlsen fra Skien vant førsteprisen på 10.000 kroner for sin tekst om humler og homofil kjærlighet. I juryens begrunnelse heter det:

«Forfatteren viser en forbløffende grad av mot. Det er ikke mange som tør å ta tak i et så aktuelt tema. Ikke bare evner teksten å belyse et betont tema, den tar også et standpunkt. Den sammenlikningen forfatteren gjør mellom humlens flygning og homofili viser evner til å ta i bruk litterære virkemidler på et høyt nivå.»

Bred innsats

Juryen besøkte alle ungdomsskolene i distriktet før sommeren for å snakke om dramatikk-konkurransen. Dramatiker Fredrik Brattberg veiledet og ga tips for å skrive dramatikk. «Gå utenom,» sa han til oss. «Tør å velge et tema eller en innfallsvinkel som ikke er vanlig. Og det var det jeg forsøkte på da jeg skrev teksten om homofil kjærlighet og humler som egentlig ikke kan fly,» sier en stolt og glad vinner til Litteraturgarasjen.

Maria Skaadel (14) tok en flott andreplass i konkurransen, og Maren Kallåk (14) vant tredjepremien med sin tekst om en fattig, hjemløs jente og hennes valg og utfordringer når hun finner et glitrende kjede.

Unge stemmer

Litteraturgarasjen holder på med et samarbeidsprosjekt med de videregående skolene i distriktet for å vis frem nye, unge stemmer gjennom uttrykk i tekst, film og foto. Under denne vignetten presenterer vi alle tekstene til alle de tre vinnerne av dramatikkprisen Lille Henrik.

Tekstene finner du her:

1. plass – Ann Sol Karlsen, 15,  Skien

2. plass Maria Skaadel, 14, skien

3. plass Maren Kallåk, 14, Skien

pea byline

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..